Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fabrika bacaları mesai dışında tütüyor

Sanayi bacaları bazı bölgelerde mesai dışında kirli tütüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2013 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2013 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fabrika bacaları mesai dışında tütüyor
Hava kirliliği konusunda 50 kilometre uzunluğundaki Bursa'da tek istasyondan alınan verilerle takip yapılması, bölgesel kirlilikleri gündeme getirmiyor. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün de akşam mesai saatleri dışında kontrol yapmaması sanayi bacalarının kirli tütmesini teşvik ediyor. 
Bilhassa Kestel bölgesi ile Demirtaş'ta mesai saatleri dışındaki zamanlarda katı atık kullanımı ve kirli baca gazı salınımları şehir sakinlerini rahatsız ediyor. Akşam saat 16.00'dan sonra Kestel'deki birçok fabrikanın bacalarından gri dumanlar tütmeye başlıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün akşam fabrikalarda kontrol yapmasını isteyen Kestel sakinleri, rüzgarın estiği dönemlerde mahallerin kirli sanayi dumanları ile kaplandığını söyledi. 
Bu arada, Yeşilşehir sakinleri de, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi fabrika dumanları ile kanal boyunda hurda yakanların pis dumanlarından rahat nefes alamadıklarını ifade etti.
Şehirde hava kirliliği konusunda ciddi yaptırımlar uygulanmasını isteyen vatandaşlar, "Doğalgaz kullanımının kahir ekseriyete ulaşması ile kış aylarında hava kirliliği ve kükürt diotksit yüksekliği gündemden kalktı. Ancak hala mahallelerde birçok katı yakıt kullanan mesken bulunuyor. Bu meskenlerde hangi kalitede kömür yakıldığı bilinmiyor. Keles ve Orhaneli bölgesinden, Tavşanlı'dan gelen kömürler Bursa'da yakılıyor. Hurda maksatlı toplanan malzemeleri yakanlar da var. Bunlar kış günlerinde tertemiz havayı kirleterek astım ve bronşit hastalarının krize girmelerine sebep oluyorlar" dedi.
181 Alo Çevre hattının mesai saatleri dışında Bursa dışında bir merkezden cevaplanması da bu konuda yapılacak şikayetleri zorlaştırıyor. Bursa'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin hava kirliliği ölçümü için seyyar cihazları olup olmadığı da bilinmiyor. Hava kalitesini kontrol için Büyükşehir Çevre Daire Başkanlığı'nın ise bir çalışma yapmaması tepki görüyor. Çevre Bakanlığı'nın www.havaizleme.org.tr adresinde Soğanlı Botanik Park karşısındaki bir istasyondan gönderilen verilere göre genelde şehrin hava kalitesi iyi ve idare eder seviyede gözüküyor. 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.