Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Uğur Batı’nın Yeni Kitabı Çıktı: “Osmanlı Mahzeninden Hayal ET Kıssaları”

Reklam yazarlığı tecrübesi ile marka yönetimi ve çeşitli kişilik analizlerini içeren kitapları çokça ilgi gören başarılı akademisyen ve yazar Uğur Batı’nın yeni kitabı görücüye çıktı.“Osmanlı Mahzeninden Hayal Et Kıssaları”,...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Reklam yazarlığı tecrübesi ile marka yönetimi ve çeşitli kişilik analizlerini içeren kitapları çokça ilgi gören başarılı akademisyen ve yazar Uğur Batı’nın yeni kitabı görücüye çıktı.
“Osmanlı Mahzeninden Hayal Et Kıssaları”, Doğu kaynaklarını kullanıp İslami mitolojiyi de içine katarak okuyan kişiyi nasıl etkisi altına alır sorusuna cevap olarak hazırlandı. Kitapta yazar ve akademisyen Uğur Batı, şimdiye kadar farklı bir anlatımla Osmanlı Dönemi’nde geçen korku ve gizem dolu hikayeleri fantastik bir şekilde ele alıyor.
Âmr Bin Azraa-eel isimli bir tarihi gezgin, kitabın başkahramanı olarak karşımıza çıkıyor. Osmanlı’nın gizemli diyarlarında başlayan yolculuğu otantik mekanlardan geçiyor. Dehşet dolu karakter ve olayların bir bütünü ile karşı karşıya kalan karakterleri Osmanlı ve Doğu tonları ile anlatıyor. Kitapta geçen gerçekçi karakterler kitap sayfalarını da süslüyor.
UĞUR BATI KİMDİR
1975 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi SBE’nden Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü’nde yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını da Marmara Üniversitesi SBE’nde İletişim Bilimleri anabilim dalında tamamlayan Uğur Batı’nın Yeditepe Üniversitesi SBE’nden Pazarlama Yönetimi ve Genel İşletme bölümlerinde farklı yüksek lisans dereceleri de bulunmakta.
Lousiana State Üniversitesi’nde pazarlama programını da tamamlamış Batı, dBO’da reklam yazarı olarak başladığı profesyonel kariyerinde, farklı reklam ajanslarında reklam yazarlığı ve stratejist olarak görev yaptıktan sonra, Persona Edu&Training bünyesinde eğitim danışmanlığı ve eğitim pazarlaması faaliyetlerini sürdürdü. İstanbul Tarih Vakfı’nda çeşitli kurumsal projelerde görev alan Batı, bu sürecin ardından Rumeli Telekom bünyesinde Webbee içerik ve pazarlama, Telsim’de marka yönetimi ve Unitel’de satış yönetimi bölümlerinde görev yaptı. Devamında ES Eğitim Danışmanlık bünyesinde Microsoft, İş-Tim Aria ve Oracle projelerinde tercüme ve lokalizasyonlar yaptı. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Batı, 2005 yılında aynı üniversitenin Reklamcılık Tasarımı ve İletişimi Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı.
2006’nın sonundan itibaren Gode İstanbul reklam ajansının yaratıcı yönetmeni olarak görev yapan Uğur Batı, 2010 yılında tekrar Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Tasarımı ve İletişimi Bölümü’nde görev yapmaya başlamıştır. Profesyonel kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası marka için reklamlar yazan ve stratejiler geliştiren, mesleki ödüller alan Batı, farklı üniversitelerde dersler vermiş, mesleki eğitimler gerçekleştirmiştir.
Çeşitli aylık dergilerde yazıları da yayımlanan Batı’nın ulusal ve uluslararası çeşitli hakemli dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi de bulunmaktadır. Birçok Avrupa Birliği projesi ve Dünya Bankası projesinde de Medya Sorumlusu olarak yer alan Batı’nın ayrıca, farklı TV programlarına yazdığı metinler de vardır. Uğur Batı’nın bunun yanında, Alfa Yayınlarından çıkmış “Reklamın Dili” adlı bir kitabı ve “Halkla İlişkiler Yönetiminde Güncel Konular” ve “Medya, Barış ve Savaş” adlı ortak yazarlı iki kitabı bulunmaktadır. Yazar ayrıca, RYD / Reklam Yaratıcıları Derneği ve Dil Derneği üyeliğine sahiptir. “Journal of Communication Studies” Dergisi’nin de editörlüğünü yapmaktadır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.