Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Mehmet Sarmış’ın yeni kitabı ‘Genç’ çıktı

Eğitimci-Yazar Mehmet Sarmış’ın ‘Genç’ isimli beşinci kitabı geçtiğimiz günlerde kitapseverlerle buluştu.Yaklaşık 30 yıldır eğitim camiasının içerisinde bulunan Sarmış, bu kitabında gençlerle ağırlık veriyor, onlarla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitimci-Yazar Mehmet Sarmış’ın ‘Genç’ isimli beşinci kitabı geçtiğimiz günlerde kitapseverlerle buluştu.
Yaklaşık 30 yıldır eğitim camiasının içerisinde bulunan Sarmış, bu kitabında gençlerle ağırlık veriyor, onlarla ilgili hemen her konuda dertleşiyor ve önemli tavsiyelerde bulunuyor. Birçok bölümün sonunda, o konuyla ilgili kısa ve etkileyici öyküler ile örnek biyografiler yer alıyor. Gerçekten çok çarpıcı ve etkileyici olan bu parçalar, gençlerin zihninde o konunun daha da somutlaşmasını sağlamaya yönelik.
Kitabın arka kapağında yer alan şu cümleler yazarın kitabı yazma amacını özetliyor:
“Sevgili Genç
Genç, hazine demek. Yani altın, gümüş, mücevher gibi değerli eşya yığını ve bunların saklandığı yer demek.
Yani genç demek, potansiyel zenginlik demek; insanın, güç, enerji, yetenek vb değerlerinin, biraz da işlenmemiş ve sıkıştırılmış olarak bulunduğu hali demek.
Gençlik de insanın bu hazine potansiyeline sahip olduğu dönemi demek.
Olgunluk, bu potansiyelin değerlendirilme derecesi ile ilgili. Bu zenginliği en doğru bir şekilde işlersen; bu gücü, enerjiyi, yetenekleri, bilgiyle, eğitimle, tecrübeyle olumlu anlamda kullanırsan, olgunlaşacak, kemale ereceksin. Bu takdirde hem kendin kazançlı çıkacaksın, hem toplum. Yok, eğer, sahip olduğun hazinenin farkına varmazsan, kıymetini bilmezsen, yanlış yollarda harcarsan, hem sana yazık olacak, hem de senden faydalanamayan topluma. Karar senin.”
Kitabının tamamen gençlere yönelik olduğunu kaydeden Sarmış, “Ortaokuldan, üniversiteye kadar bütün gençlere; ama özellikle liseli gençlere hitap ediyorum. Bu kitabı sadece gençler değil, gençlerle uğraşan anne babalar ile öğretmenler de okumalı. Çocukları ve öğrencileri yakından tanımak için önemli bir kaynak. Kitapta, düşünmek, kendini tanımak, hedef belirlemek, ahlak ve kişilik, aile ilişkileri, başarı, dünyayı anlamak, arkadaşlık, kız-erkek İlişkileri, iletişim, empati, kitap okumak, çevre bilinci, zararlı alışkanlıklar, teknoloji kullanımı, mutluluk gibi konular üzerinde durulmaktadır” dedi.
Mehmet Şarmış kimdir
1 Mayıs 1962’de Şanlıurfa’da doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı. 1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Yozgat (Akdağmadeni ilçesi), Zonguldak ve Ankara’da öğretmenlik yaptı. 1993 yılında tayin olduğu Şanlıurfa’da çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra 2008 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. Şube müdürlüğü, milli eğitim müdür yardımcılığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yaptı. Halen eğitim uzmanı olarak göreve devam ediyor.
İkisi kız, dördü erkek altı çocuk babasıdır.
Ulusal ve yerel çeşitli dergilerde şiir, öykü ve denemeleri yayınlandı, ödüller aldı.
Uzun yıllar yerel gazete ve internet sitelerinde köşe yazıları yazdı. Radyo programları hazırlayıp sundu.
Yeşilay Üyesi olup, özellikle sigara ve madde bağımlılığı konularında çalışmalar yapmaktadır.
Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.
Bugüne kadar yayınlanmış kitapları ise şunlar: Küçük Yüreklere Dokunmak (öykü), Yüreğin Sesi (öykü), Geleceği İnşa (deneme), Adanmış Hayat-Mehmet Akif İnan (Biyografi).
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.