Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’’Yarının Ustaları Sergisi’’ sanatseverlerle buluştu

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından 8. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği kapsamında düzenlenen ‘’Yarının Ustaları Sergisi’’ Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’’Yarının Ustaları Sergisi’’ sanatseverlerle buluştu
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından 8. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği kapsamında düzenlenen ‘’Yarının Ustaları Sergisi’’ Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri G’de sanatseverlerle buluştu.
Serginin açılışına; Eskişehir Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Dr. Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Sadettin Aygün, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Emel Şölenay, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Melike Taşçıoğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Tevfik Fikret Uçar, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Mehtap Uygungöz, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Okutman Bengisu Keleşoğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Prof. Emel Şölenay, ‘’Fakültemiz grafik bölümünün sekizincisini düzenlediği etkinliğe hoş geldiniz demek istiyorum. Dün Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde çok güzel bir sergi açıldı. İkinci adım olarak da ‘Yarının Ustaları’ ismi ile öğrencilerimizin yaptığı çalışmalardan oluşan bir sergiyi bugün açıyoruz’’ dedi. Şölenay, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’den gelen kutlama mesajlarını okuduktan sonra konuşmalarını yapmak üzere Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı kürsüye davet etti.
Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, ‘’Dün gerçekten güzel bir açılışla üniversitemizin artık gelenekselleşen Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği’ni başlattık ve bugün ikinci gününde öğrenci sergimizle bu etkinliğe devam ediyoruz. Dünkü açılış konuşmamda da ifade ettiğim gibi biz bu etkinliği gerçekten üniversite olarak önemsiyoruz. Sekiz yıldır da zaten büyük bir emek var bu etkinliğin arkasında. Tabii önemsememizin en önemli nedeni öğrencilerimiz, sizlersiniz’’ diye belirtti. Gündoğan, bundan sonraki yıllarda da etkinlik kapsamında değerli sanatçılarımızı Anadolu Üniversite’sine konuk etmeye devam edeceklerini belirtti.
Doç. Melike Taşçıoğlu da, ‘’Etkinliğimiz sekizinci seneye girdi, büyüdü. Bu sene biz ilk kez bütün grafik bölümlerine çağrı yaptık. Yunus Emre’yi biraz daha yaymak için çağrıda bulunduk. ‘Gelin tanış olalım’ çağrısıyla tüm grafik bölümlerindeki lisans ve lisansüstü öğrencilerden bu konuda çağdaş kaligrafik ve tipografik işler üretmelerini istedik. Çağrımız cevap gördü ve bu sergiyi o şekilde oluşturabildik’’ diyerek seneye çok daha geniş bir sergi düzenlemeyi planladıklarını ekledi.
Serginin açılışındaki son konuşmayı yapan Dr. Ömer Faruk Günay: ‘’Yunus Emre’yi bir felsefe olarak öğrenmeye devam edin. Onu çizgilerinizle anlatma çabalarınızı sürdürün. Çizgilerinizin çok önemli bir gücü olduğunu bir süre sonra fark edersiniz. Belki çoktan fark ettiniz.’’ diyerek öğrencilere sanatlarının ve çizginin ne kadar önemli olduğunu bilmeleri gerektiğini belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından sergiye katılan öğrencilere, Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Dr. Ömer Faruk Günay, Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Emel Şölenay, Prof. Tevfik Fikret Uçar, Doç. Melike Taşçıoğlu ve Yrd. Doç. Mehtap Uygungöz tarafından katılım belgeleri verildi ve serginin açılışı sonlandırıldı.
‘’Yarının Ustaları Sergisi’’ 18 Kasım Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.