Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vezirköprü’de 52.kütüphane Haftası Etkinlikleri

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde program düzenlendi.Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programa, İlçe Kaymakamı...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vezirköprü’de 52.kütüphane Haftası Etkinlikleri
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde program düzenlendi.
Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programa, İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yücel Karahasanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, kurum ve kuruluşların temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
YILMAZ: "KÜTÜPHANELERDE KİTAP BEDAVA"
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kani Yılmaz "Her yıl Kütüphaneler Haftası’nı 1964 yılından bu yana kutlamaktayız. Haftasını kutladığımız halk kütüphaneleri kadın erkek her yaşta her düzeye her meslekten okuyucunun her konuda düşünce ve fikirlerin tarafsız ve özgürce yararlanmasını sağlamaya çalışan herkese açık yerlerdir. Haftanın amacı, öğrencilere ve halkımızın okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmasını sağlamaktır. Ne yazık ki ülkemizde kütüphanelere yeterli önem verilmemektedir. Kitabın pahalı olduğunu söyleyen insanların kitabın bedava olduğu kütüphanelere pek gelmediğini görmekteyiz. Nitekim kitap okumayan bir toplum oluşturmanın cezasını elbette ki her alanda çekmekteyiz. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Yaşadığımız yüzyıl bilgi ve ilerleme çağıdır. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın gelişimini kitap ve diğer yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz yayınlar bizlerin bilgilerini artırır.Kütüphanelerin sayısı Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra hızla artmıştır. İlçemizde bulunan halk kütüphanemiz de 1965 yılında hizmete açılmıştır" dedi.
BARKOTLU KART SİSTEMİ
Kütüphane hakkında bilgi veren Yılmaz "Kütüphanemizde bugün itibariyle bulunan kitap sayımız 30 bin 464, üye sayımız 131 bin 51, kütüphanemizi faal olarak kullanan üye sayımız 2 bin 964, ödünç alınan kitap sayısı 25 bin 487 olarak belirlenmiştir. 2015 yılında kütüphanemizden 79 bin 842 araştırmacı faydalanmıştır. Ayrıca kütüphanemizde barkotlu kart sistemine geçilmiş ve 3 bin adet üyemize kartları dağıtılmıştır. 30 bin 461 kitabın tamamına barkot basılma işlemi tamamlanmıştır. Bununla birlikte artık okuyucularımız beş saniye gibi kısa bir süre içerisinde kitabıyla buluşmaktadır. Ocak 2013 itibariyle Vezirköprü Kaymakamlığının destekleriyle Okula Teslim Mobil Hizmet projesini dört yıldır başarı ile sürdürmüş bulunmaktayız. Bu proje ile dört yılda yüz bin kitap okunmasını sağladık. Amacımız kitapların kütüphanelere hapis olmasını engellemek ve ihtiyacı olup da kütüphanemize gelemeyen öğrencilere ulaşmaktır" şeklinde konuştu.
KAŞIKÇI: "TEKNOLOJİ RAFLARDAKİ KİTAPLARIN YERİNİ DOLDURAMADI"
İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise “Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin raflardaki kitapların yerini henüz dolduramadı. Bilgiye ulaşım ve erişim ne kadar kolaylaşırsa kolaylaşsın kitabın yerini henüz dolduramadı. Doldurma imkanı ve ihtimali de yok. Kitap olmadan neslimizin yetişmesinin imkan ve ihtimali yok. Mobil kütüphane projemizle dört yıldır buraya gelemeyen kütüphanemizden faydalanamayan öğrencilerimize okurlarımıza biz gidelim istedik. Amacımız çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını sağlamak. Mobil kütüphane hizmeti Türkiye çapında sadece bu ilçede verilmekte. Başka hiçbir yerde yok. Bu anlamda daha fazla kitap okunması dilekleriyle hepinize saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Halk Kütüphanesi Okula Teslim Kitap projesini anlatan bir slayt gösterisi sunuldu.
Müzik Öğretmeni Özcan Çakır tarafından konuklara sunulan müzik dinletisinden sonra çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.