Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vefa temalı 3’üncü kısa film yarışması başlıyor

Bir-Sen, kısa film yarışmasının üçüncüsünü düzenliyor. 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirdiği ’Öğretmen’ ve ’Örgütlenme’ temalı kısa film yarışmalarıyla ses getiren Eğitim-Bir-Sen, önemli konulara mercek tutmaya devam...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir-Sen, kısa film yarışmasının üçüncüsünü düzenliyor. 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirdiği ’Öğretmen’ ve ’Örgütlenme’ temalı kısa film yarışmalarıyla ses getiren Eğitim-Bir-Sen, önemli konulara mercek tutmaya devam ediyor.
Üçüncüsü düzenlenecek yarışmanın bu yılki teması ’Vefa’ olarak belirlendi. Vefa duygusunun bireysel ve toplumsal önemini anlatacak hikayeleri sinemanın etkileyici gücü ve diliyle buluşturmak; bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla tertip edilecek yarışmada filmler olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak çekilebilecek.
15 Eylül 2016 tarihinde başlayacak ve kurmaca dalında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya son başvuru tarihi 9 Ocak 2017 olarak belirlendi. Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 7 bin TL ile ödüllendirilecek. Bunun yanı sıra Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için 5 bin TL, Erol Battal Teşvik Ödülü için ise 3 bin TL verilecek.
Kısa film yarışmasına başvurular, posta yoluyla veya Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’ne yapılacak.
Yarışmada dereceye giren filmlerin sahipleri, 11 Şubat 2017 tarihinde Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ve ‘Vefa’ programında ödüllerini alacak.
Yarışmayla ilgili tüm detaylara www.egitimbirsenkisafilm.org adresinden ulaşılabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.