Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van Devlet Tiyatrosu 20. yılını kutladı

Van Devlet Tiyatrosu 20. yılını kutladı.1997 yılının Kasım ayında Recep Bilginer’in yazdığı ‘Sarı Naciye’ adlı oyunla perdelerini açan Van Devlet Tiyatrosu, 20’nci yılını kutladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Devlet...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van Devlet Tiyatrosu 20. yılını kutladı

Van Devlet Tiyatrosu 20. yılını kutladı.

1997 yılının Kasım ayında Recep Bilginer’in yazdığı ‘Sarı Naciye’ adlı oyunla perdelerini açan Van Devlet Tiyatrosu, 20’nci yılını kutladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu, açılıştan bugüne kadar yerli ve yabancı toplam 52 oyunun sahnelendiğini belirterek, “Sezuanın İyi İnsanı (Berthold Brecth), İki Efendinin Uşağı (Carlo Goldoni), Ramazanla Jülide (Erhan Gökgücü), Eşeğin Gölgesi (Haldun Taner), Bir Şehnaz Oyun (Turgut Özakman), Keşanlı Ali Destanı (Haldun Taner), Ateşli Sabır (Scarmeta), Sırça Kümes (Tenessee Williams), Palto (N.Gogol), Taziye (Murathan Mungan), Yolcu (Nazım Hikmet), Kırkından Sonra (Alfanso Paso) oynanan oyunlardan bazılarıdır” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdürmekte olan Van Devlet Tiyatrosunun amacının Türk sahne sanatlarının yurt içinde ve yurt dışında gelişmesini ve yayılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Hamşioğlu, “Amacımız, Türk dilini yerleştirmek ve şive birliğini meydana getirmek, temel değerler üzerinden doğru yargılara varılmasını sağlamak, sanat ve estetik duygusunu geliştirmek ve Türk ve dünya klasik tiyatro eserlerini seyirciye tanıtmaktır” ifadelerini kullandı.

Van Devlet Tiyatrosunun başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde temsiller verdiğini ve vermeye devam ettiğini dile getiren Hamşioğlu, 20’nci yılın tüm tiyatro çalışanlarına ve Van’a hayırlı olmasını diledi. Van Devlet Tiyatrosunda büyük oyunların her hafta perşembe ve cuma günleri saat 19.30’da, cumartesi günü ise saat 13.30 ve 19.30’da temsil verildiğini sözlerine ekleyen Hamşioğlu, çocuk oyunlarının ise çarşamba ve pazar günleri saat 13.30’da sunulduğunu söyledi.

Öte yandan, Van Devlet Tiyatrosunun 20’nci yılı kutlamalarında Ephraim Kishon’un yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirisini yaptığı ve Tolga Çiftçi’nin yönettiği ‘Nikah Kağıdı’ adlı oyunun prömiyeri yapıldı. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu, Abdulselam Çok, Tolga Gülcüler, Zeynep Mataraci, Bektaş Özgür Titiz ve Behice Maurer’in oynadığı oyun, izleyicilerden bol alkış aldı. Oyun sonunda bir açıklamada bulunan Yönetmen Tolga Çiftçi, ‘Nikah Kağıdı’ adlı oyunun evliliklerin zaman içerisinde bazı yetimlere uğramasını, insan ilişkilerinin kayba uğramasını, saygının yitirilmesini, insanların birbirine verdiği kıymetlerin kaybolmasını ve bunların ne kadar hata olduğunu hatırlattığını vurgulayarak, “Oyunumuz bugün itibariyle oynanmaya başlayıp ve bütün sezon devam edecektir. Bunun yanında oyunumuz Türkiye çapında turnelere çıkacaktır. Tiyatro severlerin beğeneceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Programa İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk ve eşinin yanı sıra bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile tiyatro sevenler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.