Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, son altı yılda İngilizcesini en çok geliştiren ülke oldu

Dünyanın 41 şehrinde 7 dilde yabancı dil eğitimi veren EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri, dünyanın İngilizce Yeterlilik Endeksi'nin 3.sünü yayımladı. 60 ülkenin İngilizce yeterlilik seviyelerinin sıralandığı ve 5 seviye grubuna...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2013 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2013 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın 41 şehrinde 7 dilde yabancı dil eğitimi veren EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri, dünyanın İngilizce Yeterlilik Endeksi'nin 3.sünü yayımladı. 60 ülkenin İngilizce yeterlilik seviyelerinin sıralandığı ve 5 seviye grubuna ayrılan listenin ilk sıralarında İskandinav ülkeleri yer aldı. Listenin ilk sırasında İsveç bulunurken son sırayı Irak aldı. Listede 41’inci sırada yer alan Türkiye, Macaristan, Malezya, Singapur, Uruguay, Sri Lanka, Peru gibi ülkelerin gerisinde kalsa da, son altı yılda İngilizcesini en çok geliştiren ülke oldu.

    Ülkelerin yeterlilik düzeylerinin 5 kategoriye ayrıldığı indekste, bu yıl Türkiye’nin İngilizce yeterlilik düzeyi yine 4. sırada, yani düşüğün biraz üstünde yer alıyor. Geçen sene 54 ülke arasında 32. sırada yer alan ülkemiz bu yıl 60 ülke arasında 41. sırada yer aldı.

    Farklı demografik özelliklere sahip 750 bin kişinin katıldığı İngilizce yeterlilik testi sonuçları Avrupa Ortak Dil Çerçevesi kapsamında değerlendirildi. 2007-2012 yılları arasındaki gelişimin de değerlendirildiği İngilizce Yeterlilik Endeksi analizine göre, Türkiye son 6 yılda İngilizce seviyesindeki ilerlemede en yüksek gelişimi elde ederek endekse giren tüm ülkeleri geride bıraktı. Yaklaşık 5 milyon testin incelendiği altı yıllık analizde, Türkiye son 6 yıl içinde puanını yüzde 11,86 artırarak 2007'de elde ettiği ilk derecesi olan 37,66'yı, 2012 yılında 49,52'ye çıkarttı. EPI analizinde Türkiye'nin bu ilerlemesinin ülke ekonomisindeki büyüme sayesinde gerçekleştiği vurgulandı.
    
    Türkiye'den sonra son 6 yılda en çok ilerleme kaydeden ülkeler ise sırasıyla Kazakistan ve Macaristan oldu. Çin ve Brezilya’nın geçen sene 36 ve 46. olarak geride kalmalarına rağmen bu sene sıralamada 34. ve 38. olarak Türkiye’yi geçtikleri görüldü.

    Analize göre, Avrupa ülkelerinde İngilizce yeterliliği gelişmeye devam ederken istisnai olarak Fransa'da gerileme görülüyor. Bölgeler bazında bakıldığında Avrupa’nın yeterlilik sıralamasında son üçü İtalya, Fransa ve Türkiye oluştururken, endeks İngilizce yeterliği bakımından en gerideki ülkelerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olduğunu ortaya koyuyor. Burada Birleşik Arap Emirlikleri sergilediği yüksek performansla ayrışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.