Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta Çizer Tan Oral, Çizgileriyle İküsag’da

Karikatürün usta isimlerinden Tan Oral’ın “Çizgilerden” isimli karikatür sergisi, 23 Mart-13 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.Karikatür sanatçısı Tan Oral’ın eserlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karikatürün usta isimlerinden Tan Oral’ın “Çizgilerden” isimli karikatür sergisi, 23 Mart-13 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.
Karikatür sanatçısı Tan Oral’ın eserlerinden oluşan “Çizgilerden” başlıklı karikatür sergisi, 23 Mart Çarşamba günü İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG)’da saat 15.00’te gerçekleşecek açılış kokteyliyle kapılarını açıyor. Usta çizerin mizahını yalın bir dille harmanladığı 70’e yakın eserinin yer aldığı sergi, 13 Nisan Çarşamba gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Türkiye’nin önde gelen illüstrasyon ve karikatür sanatçılarından olan Oral, bugüne kadar demokratik tutumu, hümanist bakış açısı ve doğaya yönelik duyarlılığını çizgilerine yansıtarak, birbirinden değerli sayısız esere imza attı.
İlk yapıtlarından başlayarak çizgilerinde ve anlatımında yalın olmaya özen gösteren Tan Oral, karikatür üzerine çeşitli yazılar yazdı; yerli ve yabancı karikatüristlerle söyleşiler gerçekleştirdi. Yurt içinde açtığı çok sayıdaki karikatür sergisinin yanı sıra Almanya, Yunanistan, Fransa, Romanya ve Kıbrıs’ta da birçok yapıtı sergilenen Oral’ın karikatürleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Günlük olarak da Cumhuriyet ve Taraf gazetelerinde yine çizgileriyle yer alan ünlü karikatürist, Halen T24 haber sitesinde karikatür çiziyor. Tan Oral’ın Aydın Engin tarafından hazırlanan “Tan Oral Kitabı - Kitabın Adı Budur” isimli biyografik söyleşi kitabı ise 2006 yılında İş Bankası Kültür Yayınları’nın “Nehir Söyleşiler” dizisi kapsamında yayınlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.