Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla’da Deso İle Çanakkale Şehitleri Anıldı

Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi Ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşbirliğinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Haftası Nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (deso) Konser Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 23:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Urla’da Deso İle Çanakkale Şehitleri Anıldı
Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) konser verdi.
Şef Prof. Dr. Ümit İşgörür yönetimindeki konseri Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fizun, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, E. Korgeneral Cahit Sarsılmaz, Urla Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, CHP Urla İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz ve Urlalılar izledi.
Program sunumu sırasında Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası Şefi Ümit İşgörür, “Bizler Urla’yı çok seviyoruz ve bu akşam burada olmaktan çok mutluyuz. Belediye Başkanımızın ve Kaymakamımızın daveti üzerine ilk defa üniversite kampüsümüz dışında çıkmış olmaktan çok mutluyuz. Umarız ilerleyen günlerde birlikte organizasyonlar yaparak bu güzel salonun canlanmasına desteğimiz olur” dedi.
Konserde Muammer Sun, Nevit Kodallı’nın yanında Bach ve Vivaldi’nin eserlerine yer verildi. Eren Nişli’nin seslendirdiği Sayram Akdil’in “Efem” adlı eseri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Program sonunda sahneye davet edilen E. Korgeneral Cahit Sarsılmaz’ın, "Hep merak ederim sahnedeki şeflerin baktığı yerde ne yazıyor diye. ‘Dokuz Eylül Üniversitesi Laboratuvarı Kan Tetkik Sonuçları: Türk milletinin kanı çok asil ve çok temizdir.’" sözleri dakikalarca ayakta alkışlandı.
Şef Ümit İşgörür’e çiçek takdim eden Sarsılmaz, “Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu şehitlerimiz, gazilerimiz, dedelerimiz, nenelerimiz sayesinde biz bu gece burada huzur içinde, güvenle onların anısına bu programı izleyebildik. Bize bu daveti hazırlayan Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, rektörüm, güzide senfoni orkestrasının mensuplarına her biriniz adına bana verilen müsaade ve yetki ile teşekkür ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.