Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünye Saray Hamamı restorasyonu sürüyor

Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları sürüyor.Ünye’de tarihi yeniden canlandırmak adına projeleri...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünye Saray Hamamı restorasyonu sürüyor
Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları sürüyor.
Ünye’de tarihi yeniden canlandırmak adına projeleri birer birer hayata geçiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bu çerçevede yapımı devam eden projeleri de yakında takip ediyor. Haziran 2017’de bitirilmesi hedeflenen Saray Hamamı Restorasyon çalışmaları programın ilerisinde giderken, çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çamyar, yetkililerden de bilgi aldı.
Başkan Çamyar ziyareti sonrası yaptığı açıklamada “Ünye’mizde tarihe yatırım yapmaya devam ediyoruz. Tarihi eserlerle uğraşmak iğne ile kuyu kazmak gibi ama biz 2.5 yıllık görev süremiz boyunca gerçekten Yalı Kilisesi, Saray Hamamı başta olmak üzere, Yaşayan Kültürel Miras Müzemizle, Kadılar Yokuşuyla, Kefeli Han’la, Ünye Kalesi ile ve Aya Nikola Kilisesi’yle ilgilenmeye devam ediyoruz. Hadim’in çok güzel bir sözü var ‘Kamil o’dur ki koya her yerde bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser’ diyor. Biz bizden sonra ki kuşaklara eserler bırakmak için gayret sarf ediyoruz. Burada gerçekten harabe halde bulunan bir Saray Hamamı vardı. Buranın hem mülkiyeti hem de yapım ihalesi ile alakalı Başbakan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve özellikle de Sayın Ordu Valimize teşekkür ediyoruz. Müteahhit firmamızı da kutluyorum. Şu an programın yüzde 50 ilerisinde gidiyorlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.