Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Unutulmuş Bir Zafer

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 100. yılında Kut-ül Amare zaferini ‘Unutulmuş Bir Zafer’ adlı özel sergiyle anıyor. Zaferin kazanıldığı gün olan 29 Nisan’da Bursa Kent Müzesi’nde açılacak serginin ilgi görmesi bekleniyor. Yüz yıl...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Unutulmuş Bir Zafer
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 100. yılında Kut-ül Amare zaferini ‘Unutulmuş Bir Zafer’ adlı özel sergiyle anıyor. Zaferin kazanıldığı gün olan 29 Nisan’da Bursa Kent Müzesi’nde açılacak serginin ilgi görmesi bekleniyor. Yüz yıl önce dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak yazılan Kut zaferini hatırlatan sergi, Necmettin Özçelik’in metin ve arşivinden yararlanarak hazırlandı. ‘Unutulmuş Bir Zafer’ adlı özel sergi, ‘Kut-ül Amare ‘29 Nisan 1916’ başlığıyla Bursa Kent Müzesi’nde açılarak tarihi bir gerçeğe ışık tutacak.
Kut zaferinin en büyük önemi, köklü bir askeri geleneğe sahip İngiliz ordusunun tarihinde görülmedik biçimde kitleler halinde teslim oluşunun ispatı.. Çanakkale’de Türklere hissettirmeden bölgeyi kayıpsız tahliye etmeyi başaran İngilizler, Kut cephesinde tam bir teslimiyet yaşar. Çünkü bu cephede karşılarında, kendilerinden daha eski bir askeri geleneğe sahip, Çanakkale tecrübesine rağmen değerini takdir edemedikleri bir Türk ordusu bulunmaktadır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.