Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü Yönetmene Saygı Gecesi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, ünlü yönetmen Tunç Başaran için ustaya saygı saygı gecesi düzenlendi.Ünlü yönetmen Tunç Başaran için düzenlenen ustaya saygı gecesine, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutanı Hava...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü Yönetmene Saygı Gecesi
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, ünlü yönetmen Tunç Başaran için ustaya saygı saygı gecesi düzenlendi.
Ünlü yönetmen Tunç Başaran için düzenlenen ustaya saygı gecesine, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Türk Sineması’nın usta oyuncuları; Nilüfer Aydan, Ahmet Mekin, Meriç Başaran, Serap Aksoy, Mustafa Alabora, Taner Barlas, Ufuk Kaplan gibi isimler ve Bandırmalı sinema severler katıldı.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptığı konuşma’da, ’’Türk sinemasının abide isimleri arasında çoktan yerini alan pek çok filmi ile başarılara imza atan bir sinema dehası yönetmen sıfatıyla sinemanın bir sanat dalı olarak ne kadar önemli olduğunun farkındalığını yaratmak ve bu sanatın gelişimine katkı sağlamayı kendine ilke edinmiş bir sinema aşığıdır’’ dedi.
Ünlü yönetmen Tunç Başaran duygusal bir konuşma yaparak, ’’Gecenin mimarı ve isim babası Nüvit Erten’e çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hayatıma çok erkek ve kadın arkadaşlarım oldu. Onlardan çok şey öğrendim ve onlara çok teşekkür ediyorum. Benim burada olmamın sebebi, benim dünyada olmamın sebebi beni doğuran bugüne kadar getiren besleyen ve hala besleyen canım anama teşekkür ederim’’ dedi.
Konuşmaların ardından Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ünlü yönetmen Tunç Başaran’a plaket verdi. Plaketin ardından Tunç Başaran’ın yönetmenliğini yaptığı ’’piano piano bacaksız’’ filmi seyredildi.
Geceye katılan Türk Sineması’nın usta oyuncuları Tunç Başaran hakkında sinema severlere anılarını anlattılar.
Türk Sineması’nın usta oyuncularının konuşmalarının ardından ustaya saygı gecesi sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.