Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü ressam Çilek, Contemporary İstanbul’a katılıyor

Tarihe duyduğu bağlılığını yetenekleri ile sağlamlaştıran ve dünyaya yayılmasına öncülük eden ünlü sanatçı Ressam Fatma Zeynep Çilek, 3-6 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihe duyduğu bağlılığını yetenekleri ile sağlamlaştıran ve dünyaya yayılmasına öncülük eden ünlü sanatçı Ressam Fatma Zeynep Çilek, 3-6 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’a Galeri Merkür ile birlikte katılıyor.
Ressam Çilek, Türkiye’nin ve bölgenin çağdaş sanat eserlerinin en iyi örneklerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul’a Galeri Merkür ile birlikte katılıyor. Tarihin zenginliklerini tuvaline taşıdığı resimleriyle Çin’den Viyana’ya, Moskova’ya, Mozambik’e, Nijerya’ya kadar dünya çağında üne sahip olan sanatçı, Osmanlı motiflerini modern bir tarzla ele alıp yorumluyor.
Geleneksel sanatlarımızı, çağdaş sanatın kreatif dokunuşları ile yeniden yorumlayan ve bu çalışmalarını dünya başkentlerinde sergileyen sanatçının Tasavvuf kavramlarıyla dolu Zihin Sarayım adlı sergisi Antalya Expo 2016 etkinlikleri kapsamında 15 eserden oluşan Zihin Sarayım sergisi 19-30 Ekim tarihleri arasında sergilendi.
Sanatçının, Türk New East Foundation tarafından daha önce Roma ve Washington’da sergilenen tekke objeleri koleksiyonu Ekim ayı içerisinde, bu kez Tokyo’da sergilendi. Küratör Caridi’nin seçtiği Ressam Zeynep Çilek’in tekke karalamalarından (meşkler) esinlenen bir ‘contemporary art’ eseri de, tarihi objelerle bakışımlı olarak izleyiciyle buluştu.
Sanatçı, çeşitli karma sergilere katılmakla beraber 2011 yılında “Premium”, 2012’de düzenlediği ’’Tümdengelim’’, 2013 yılında “ZihinSarayım”, 2014 yılında “Yaratılış” ve ‘Yaratılış - Creation’, 2015 yılında ’Padişehir- videoart’ ve 2016 yılında ’Yaratılış - Creation’ isimli sergileriyle dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.