Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü Gazeteci Korcan Karar’dan Anlamlı Günde Anlamlı Sergi

Kendisini ’kovalanmış gazeteci’ olarak tanımlayan gazeteci Korcan Karar, 25 yıl önce çeşitli noktalarda çektiği fotoğraflarından oluşan sergiyi İzmir’de 19 Mayıs’ta saat 19.19’da açtı.Ünlü gazeteci ve televizyoncu Korcan Karar,...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendisini ’kovalanmış gazeteci’ olarak tanımlayan gazeteci Korcan Karar, 25 yıl önce çeşitli noktalarda çektiği fotoğraflarından oluşan sergiyi İzmir’de 19 Mayıs’ta saat 19.19’da açtı.
Ünlü gazeteci ve televizyoncu Korcan Karar, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da, 25 yıl önce Güneydoğu’da, Somali’de ve Bosna’da çektiği fotoğraflarından oluşan bir sergiye ev sahipliği yaptı. Karar, serginin açılışı içinse özel bir tarih seçerek 19 Mayıs’ta saat 19.19’da yaptı. Kendisini ’kovalanmış gazeteci’ olarak tanımlayan ve açılışta konuşan Korcan Karar, sergideki eserleri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için ithaf ettiğini belirtti. Karar, "Bizler, bu Cumhuriyet’in çocukları, laik Cumhuriyet’in tek patronuyuz. Bu çektiğim fotoğraflar, çok önemli bir hayır için bu duvarlara takıldı. Mehmetçik Vakfı’nın İzmir Temsilcisi değerli komutanımız da aramızda. Bu fotoğrafları satın almak isteyenler olursa, elde edilecek gelirin tamamının Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağını ve şehit aileleri ile Mehmetçik’e gideceğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Sergiye katılanlar arasında gazeteci Uğur Dündar da vardı. Dündar, şöyle konuştu:
"Korcan, vatan evlatlarıyla günler geçirdi. O soğuk gecelerin yoğun stresini, tehlikenin her an nereden geleceğinin bilinmediği anları onlarla paylaştı. Annelerine mektuplarını götürdü, sevdiklerine mesajlarını iletti. Oradan ayrılırken, onlarla can kardeş olmuştu. Ne yazık ki, üç ay sonra o can kardeşlerinden 11’inin, o karakolda, alçakça bir terörist saldırı sonucunda şehit düştüğü haberini aldı. Bunlar, söylerken bile insanı çok duygulandıran ve sözcükleri seçmekte zorlayan anılar."
Alaçatı’daki serginin açılışına ayrıca, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, sanatçı Pınar Aylin ve çok sayıda davetli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.