Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite Öğrencisinin Rüyalardan Esinlenen Seramik Sergisi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Hazal Taner, insanların bastırılmış iyi ve kötü duygularının rüyalara yansımasını konu alan İz-Düşüm Seramik Sergisi’ni sanatseverlerin beğenisine...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite Öğrencisinin Rüyalardan Esinlenen Seramik Sergisi
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Hazal Taner, insanların bastırılmış iyi ve kötü duygularının rüyalara yansımasını konu alan İz-Düşüm Seramik Sergisi’ni sanatseverlerin beğenisine sundu.
Vural Sokak üzerinde bir kafede açılan sergide Hazal Taner, mezuniyet tezi olarak hazırlayıp sergilediği seramik sergisinde, kişilerin günlük yaşantısında yaşamış olduğu iyi veya kötü duyguların bastırılması sunucu bu duyguların rüyalara yansımasını konu aldı. Taner, Prekognitif (Meydana gelecek olayların önceden görülmesi), Lüsid (Kişinin rüya gördüğünün bilincinde olması) gibi 13 farklı rüya çeşidinden esinlenerek tasarımlarını yaptığı seramiklerde, kendi yüz kalıbını kullandığını belirtti. Mezuniyet tezini insanlar için farkındalık oluşturmayı amaçladığını, bu yüzden İzdüşüm konusunu seçtiğini söyleyen Hazal Taner, “Mezuniyet tezimin konusunu seçerken farkındalık oluşturmak istedim. İnsanların bastırılmış iyi ve kötü duygularının rüyalara yansımasını konu aldım. 13 rüya çeşidi var, tasarımlarımı yaparken bu rüyalardan yararlandım. Seramikleri şekillendirme aşamasında kendi yüz kalıbımı alıp, yaptığım işlerde kullandım” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Taner, İz-Düşüm Seramik Sergisinin 14 Mayıs tarihine kadar açık olacağını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.