Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite Öğrencilerinden Örnek Bir Uygulama

Anadolu Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, haftalık olarak belirledikleri kitapları okuduktan sonra kendi aralarında tartışarak kitaplara dair farklı bakış açıları elde ediyorlar. Öğrenciler, bu tür kitap okuma etkinliklerinin artarak devam...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite Öğrencilerinden Örnek Bir Uygulama
Anadolu Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, haftalık olarak belirledikleri kitapları okuduktan sonra kendi aralarında tartışarak kitaplara dair farklı bakış açıları elde ediyorlar. Öğrenciler, bu tür kitap okuma etkinliklerinin artarak devam etmesini istiyor.
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Uzun ve Yard. Doç. Dr. Kıvılcım Turanlı moderatörlüğüdeki projede öğrenciler, her hafta farklı bir kitabı okuduktan sonra aralarında tartışarak, kitap içerisinde göremedikleri ayrıntıları fark ediyorlar. Yaklaşık 8 sene önce başlayan proje kapsamında öğrenciler tarafından önerilen kitaplar ya da derslerde önerilen kitaplardan seçilen eserler 1 hafta içerisinde okunuyor. Daha sonra Hukuk Fakültesi içerisinde bir sınıfta bir araya gelen öğrenciler, kitaba dair kendi düşüncelerini diğer arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Öğrenciler bu sayede haftalık olarak kitap okumanın yanı sıra, farklı görüş açılarından esere dair bilgileri de ediniyor.
“KİTABI SONRASINDA TARTIŞACAĞIMIZI DÜŞÜNEREK OKUMAK KİŞİYE MOTİVASYON SAĞLIYOR”
‘Acaba birlikte kitap okuyabilecek arkadaş bulabilir miyiz?’ sorusuyla 8 sene önce projeye başladıklarını ifade eden Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Uzun, hedeflerinden daha fazla bir kitleye ulaştıklarını aktardı. Grubu kurduklarında hoca gibi davrandıklarını ama zamanla öğrencilerin kendilerini yönlendirerek grup üyesi olduklarını belirten Uzun, kitap üzerine yapılan her yorumun farklı bakış açılarını görmenin faydalı olduğunu söyledi. Uzun, “Arkadaşlarımızın kitaplar üzerine yaptığı yorumlar bizi çok etkiledi ve yönlendiriyor. Grupta yeni arkadaşlıklar oluşuyor hem de ortak bir kültür oluşmuş oluyor. Çünkü aynı anda insanlar aynı kitabı okumuş oluyorlar. Bu grup üyeleri arasında farklı bir bağ oluşturuyor. Bunun yanı sıra kişisel gelişimimize katkısı olduğunu da düşünüyoruz. Hem dersler dışında böyle faaliyetler de eğitim kurumlarının asıl etkinlikler arasında olmalı diye düşünüyoruz. Hedefimiz, kendi kendine kitap okumaydı ve zaman içerisinde bu ortaya çıktı. Okumak dışında pek bir amacımız yok ve çok faydalı olduğunu düşündüğümüz bir süreç. Kitabı sonrasında tartışacağımızı düşünerek okumak kişiye başka bir duygu ve motivasyon sağlıyor. Bunun yanında kitapta benim görmediğim, hissetmediğim şeyleri arkadaşların hissetmesi ve anlatması düşüncelerimi değiştiriyor. Fark etmediğim yerlere başka bir gözle bakmaya başlıyoruz. Bu da kişinin kitaba bakış açısını değiştiriyor. Gruptakiler, başka insanların kitap hakkında ne düşündüğünü bilmek için de katılıyorlar aramızda. Biz de 2 yıldır her hafta toplanarak faydalı işler yapmaya çalışıyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.