Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda çalışmalar son sürat

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve geçtiğimiz düzenlenen açılış töreniyle start alan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda çalışmalar son sürat sürüyor.Her yıl olduğu gibi bu yıl da sempozyumda büyük emeği bulunan Anadolu...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda çalışmalar son sürat
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve geçtiğimiz düzenlenen açılış töreniyle start alan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda çalışmalar son sürat sürüyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da sempozyumda büyük emeği bulunan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Bilgehan Uzuner, sempozyumun 16 yılda 10’uncusunu gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu yıl ki sempozyuma 6 yurt dışından 4 de Türkiye’den sanatçının katıldığını belirten Uzuner, “Sempozyuma Çin, Tayland, Gürcistan, Fransa, Almanya ve Avusturya’nın yanı sıra 4 de Türkiye’den sanatçımız katılıyor. 10 sanatçımıza, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören 70 öğrenci asistanlık yapıyor. Ayrıca 30 kişilik belediyeden de bir ekip burada aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 100 kişi sanat için çalışıyor. Büyük bir organizasyon. Burada büyük heykeller yapılıyor. Şuanda her sanatçı 2’nci 3’üncü işini şekillendirmeye başladı. Sempozyum bittiğinde ise buradan toplam 25-30 civarı eser ortaya çıkar. Bu seneye kadar sempozyumla birlikte 120 heykel kazandık. Bu yılla birlikte de bu sayının 140’ın üzerine çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Prof. Dr. Uzuner, Alman sanatçının eserinin kapanış gününde görülmemiş bir teknikle pişirileceğini de ifade ederek, sanatseverleri bu sıra dışı pişirme tekniğini izlemeye davet etti.
Uzuner son olarak, 2 Ekim’deki kapanışa kadar eserlerin çoğunun yetiştirilmeye çalışılacağını da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.