Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 23 Ağustos-4 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen 24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor.2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatroda G. Verdi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 23 Ağustos-4 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen 24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor.

2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatroda G. Verdi’nin “Aida” operası ile başlıyor. Varna Operası başrejisörü Kuzman Popov’un rejisiyle yerli ve yabancı solistlerin sahnede olacağı temsiller, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından 23-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İki gün arka arkaya sahnelenecek eserin 23 Ağustos 2017 tarihindeki ilk temsilinde yabancı solist sanatçılar; Kamen Chanev (Viyana Devlet Operası), Dimitrinka Raychev (Varna Operası), Agunda Kuleva ( Bolşoy Tiyatrosu) ile DOB solist sanatçıları Murat Güney (İstanbul DOB), Engin Suna (Antalya DOB), Şafak Güç (Antalya DOB), M. Burak Pektaş (Antalya DOB), Arzu Aaydoğmu (Antalya DOB) sahneyi paylaşıyorlar. Temsilin orkestra şefliiğini Borislav Ivanov yapacak.

“Aida”nın ikinci temsilinde Antalya ve Mersin Devlet Opera Balesi sanatçıları sahnede olacak. 25 Ağustos 2017, Cuma akşamı sahnelenecek Orkestra şefi ise Alexandru Samuil yönetimindeki temsilin solistleri ise M. Koray Damcıoğlu, Nurdan Küçükekmekçi, Stare Çelebi (Samsun DOB), Alaaddin Atseven, Şafak Güç, Engin Suna, M. Burak Pektaş, A. Zişan Damcıoğlu.

29 Ağustos Salı akşamı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Ayşem Sunal Savaşkurt tarafından uyarlanan “Uyuyan Güzel”i, Piyotr İlyiç Çaykovski’nin müzikleri eşliğinde Marius Petipa koreografisi ile sahneye taşıyor.

Kapanışta, 4 Eylül 2017 Pazartesi akşamı, Rusya’dan festivale katılan Moskova Natalia Sats Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu, “Şehrazat / Chopınia / Poloveç Dansları” üçlü dans gösterilerini sunacak. Michael Fokin’in koreografisini Andris Liepa sahneye koyacak

Her yıl 60 bin izleyici

Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk opera / bale festivali, Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 1994 yılından bu yana Antalya’da bulunan iki bin yıllık Antik tiyatroda gerçekleştiriliyor. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, başta Antalya kenti olmak üzere Akdeniz kıyı şeridi boyunca her yıl 60.000 ‘e ulaşan yerli ve yabancı izleyicisi ile Türkiye’nin en öneml festivallerinden biri olarak biliniyor. Devlet Opera ve Baleleri’nin organize ettiği önemli sanat etkinliklerinden biri olan Aspendos Opera ve Bale Festivali; başlangıcından beş yıl sonra uluslararası kimliğe kavumuştu.

Avrupa’nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliği’ne ( EFA - European Festivals Association ) kabul edilen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 2015 yılında, dünyanın ilk ve tek “Kalite Yönetim Belgesi” ödülünü (TS-EN-ISO 9001: 2000) alan festival olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.