Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi’nde Hat Tarihi Konuşuldu

Uludağ Üniversitesi’nde bahar şenlikleri çerçevesinde geçmişten günümüze hat sanatı konuşulurken, açılan sergi göz kamaştırdı.Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen hat sanatı tarihi sergisi ve...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi’nde Hat Tarihi Konuşuldu
Uludağ Üniversitesi’nde bahar şenlikleri çerçevesinde geçmişten günümüze hat sanatı konuşulurken, açılan sergi göz kamaştırdı.
Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen hat sanatı tarihi sergisi ve seminerine konuşmacı olarak hattat Mahmut Şahin davet edildi. Hat, ebru, tezhip, naht alanlarında 26 sanatçının eserlerinden oluşan serginin açılmasıyla başlayan seminerde geçmişten günümüze hat tarihi anlatıldı. Seminerde kendisinin ve hocalarının hat çalışmalarını anlatan Mahmut Şahin, “Bugün Hamza Demirel’in daveti üzerine Uludağ Üniversitesi’nde böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Önce bir sergi açılışı yapıldı, sonra hat sanatları tarihi üzerine bir söyleşi ve sinevizyonlu bir gösteri yaptık. Hat sanatının geçmişteki malzemelerinden tutup günümüzdeki haline kadar herş eyi anlatmaya çalıştık. Güzel bir faaliyet oldu. Başta rektörümüz olmak üzere Uludağ Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’ndan Hamza Meral’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Her yıl düzenlenen bahar şenliklerinin bu yıl ilk defa farklı bir konseptle yapıldığını söyleyen Uludağ Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’ndan Hamza Meral, “Bugün geleneksel sanatlarımızdan hatla ilgili, geçmişten günümüze hat tarihini de anlatan bir konferans ve sergi dolayısı ile hocam Mahmut Şahin’i ağırladık. Sergimiz hat, ebru, tezhip, naht alanında çalışan 26 arkadaşımızın eserlerinden oluşuyor. Karma bir sergi. Klasik usullerle çalışan öğrencilerimizin ve hocalarımızın meydana getirdiği eserlerden oluşan sergi göz kamaştırıyor" diye konuştu.
Hat sergisi, bahar şenlikleri boyunca ziyaret edilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.