Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Üç Kuzular’ gün yüzüne çıkıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın en önemli manevi değerlerinden olan Üç Kuzular Camii ve türbesinin daha güzel bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.Üç Kuzular Camii ve türbesinde devam eden çalışmaları inceleyen...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Üç Kuzular’ gün yüzüne çıkıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın en önemli manevi değerlerinden olan Üç Kuzular Camii ve türbesinin daha güzel bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.
Üç Kuzular Camii ve türbesinde devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Recep Altepe, “Bursa sultanlar şehri, evliyalar şehri. Tarih başkenti Bursa’mızın bütün özelliklerini ortaya çıkarıcı çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Evliyalar şehri Bursa kimliğini öne çıkarıyoruz. Bursa, ‘Tarihin kalbi Bursa’da atar, altında 70 bin evliya yatar’ sözleriyle biliniyor. Bursa’nın en çok ziyaret edilen manevi merkezlerinden biri de Molla Fenari Mahallesi’nde Üç Kuzular Camii ve türbesiydi. Burayı yeniden ele aldık. Üç Kuzular Camii çevresindeki eklentiler yıkıldı ve yaklaşık 400 metrekare ilave alan kazandık. Bu 400 metrekare alanın altında da şadırvanlar yapıldı. Camii lojmanı da meydanın altına yapıldı ve üzerindeki bu alan düzenlenerek abdest alma ve oturma yerleri ile vatandaşların nefes alabileceği bir ortam oluşturuldu” diye konuştu.
Recep Altepe, Üç Kuzular’a yakışır güzel bir kentsel tasarım projesinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Meydan düzenlemelerimiz tamamlanmak üzere. İlave 400 metrekare alan, mevcut ön bahçe ile yaklaşık 600 metrekare toplam alan ve bahçe düzenlemesi toparlanıyor. Diğer müştemilatlar da bitiriliyor. Şu anda cami ve türbenin de restorasyonu devam ediyor. Bursa’ya da ecdadımıza da yakışır hale geliyor” dedi.
Başkan Recep Altepe, türbe ve caminin etrafı açılarak farklı mesafelerden görülebilir hale getirildiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.