Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin İlk ’Kan Film Festivali’ Devam Ediyor

Türkiye’de ilk kez ‘kan bağışının önemi’ ile ‘talasemi ve orak hücre anemi hastalığı’ konularını işleyen kısa film ve kamu spotlarının yarıştığı ‘Kan Film Festivali’nin kokteyli yapıldı.Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de ilk kez ‘kan bağışının önemi’ ile ‘talasemi ve orak hücre anemi hastalığı’ konularını işleyen kısa film ve kamu spotlarının yarıştığı ‘Kan Film Festivali’nin kokteyli yapıldı.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kan Film Festivali’ kokteyline kent protokolü, davetliler ve talasemi hastalarının yanı sıra Adana Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu ve Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı katıldı.
Kokteylin ardından festivale ilişkin konuşma yapan Kan Film Festivali Düzenleme Komitesi Başkanı ve ATODER Başkanı Ali Kılıç, festivalin kan bağışının önemi ile talasemi ve orak hücre anemi hastalığına dikkat çekmek için düzenlendiğine vurgu yaptı. Kılıç, amaçlarının yeni hasta doğumunu önlemek ve hastaların problemlerini çözmek olduğunu belirterek, “Talasemi hastaları her 3 haftada bir kan almaktadır. Bunla ilgili ciddi problemler yaşıyorlar. Talasemi ve orak hücre anemi hastalarının hayat standartlarını artırmak ve toplumun bu konudaki bilincini artırmayı da hedefliyoruz. 2 taşıyıcı evlendiği zaman yüzde 25 ihtimalle genetik olarak hasta çocuk sahibi oluyorlar. Bunu tüp bebek yöntemiyle önlenmesi mümkündür. Bu festivali gerçekleştirmemizin en büyük amacı toplumumuzun kan bağışı bilincini biraz daha artırmak diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Ramazan Akyürek ise festivalde emeği geçenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına teşekkür ederek sözlerine başladı. Sanatın tüm dallarının önemli olduğuna dikkat çeken Akyürek, “Bu festivalin kan hastalarına, kana ihtiyacı olanlara çok farklı bir bakış açısı getireceğine inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yönetmenliğini Zafer Özgentürk’ün yaptığı Can Kırmızı isimli belgesel gösterildi.
Toplamda 9 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak ‘Kan Film Festivali’ 8 Mayıs tarihine kadar sürecek. Türkiye genelinde 30’un üstünde başvuru alan festivalde birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise bin 500 lira ödül verilecek.
FESTİVAL PROGRAMI
Kan Film Festivali’nin programı şu şekilde:
"7 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de Seyhan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda film gösterimleri. 8 Mayıs Pazar saat 13.00’te Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde panel, saat 16.00’da Seyhan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda ödül töreni, saat 20.00’de ’Her Telden Her Dilden Ezgiler 2’ konseri. 6-7-8 Mayıs Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde fotoğraf, ebru ve çini sergisi."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.