Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin en yaşlı ozanına sürpriz doğum günü pastası

Artvin’in Şavşat ilçesinde yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı halk ozanı olarak bilinen 94 yaşındaki aşık İbrahim Kara’ya Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk tarafından doğum günü pastası sürprizi yapıldı.Aşık İbrahim...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en yaşlı ozanına sürpriz doğum günü pastası

Artvin’in Şavşat ilçesinde yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı halk ozanı olarak bilinen 94 yaşındaki aşık İbrahim Kara’ya Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk tarafından doğum günü pastası sürprizi yapıldı.

Aşık İbrahim Kara’nın Şavşat Nüfus Müdürlüğü’ne geldiğini ve bugün 94 yaşına girdiğini öğrenen Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, aşık İbrahim Kara’ya doğum günü sürprizi yaptı. Kara, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’ün makamına girdiğinde başkanın odasındaki toplantı masasının üstünde doğum günü pastası ve mumların yandığını görünce heyecanını ve mutluluğunu gizleyemedi. Kendisine hazırlanan doğum günü pastasının başına geçmeden önce bir dörtlük şiirle mutluluğunu ifade eden Kara, “Yaşım bir Asır’a yaklaştı. Türkiye’nin çok yerini gezdim. Çok aşıklar şenliklerine katıldım. İlk defa doğum günü sürprizi ile karşılaştım. Başkanımız Ahmet Sinan Öztürk beye çok teşekkür ediyorum” diyerek kendisi için hazırlanan doğum günü pastası üzerinde yanan mumları üfleyerek pastayı bütün katılımcılarla birlikte kesti.

Doğum Günü sürprizi hazırlayan Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise yaptığı açıklamada “Aşık İbrahim Kara ilçemizin değil bütün Türkiye’ye mal olmuş bir büyüğümüzdür. Bizim asırlık çınarımızdır. Artık tükenmekte olan aşıklık geleneğini bizler yıllar öncesinden Aşık İbrahim Kara ve diğer halk ozanlarından öğrendik. Bugün artık bu geleneği sürdürebilen çok ender insanlardan biridir. Bu çınarı her şeyi ile yaşatmamız lazım. Bugün kendisine bir sürpriz hazırladık. İnşallah mutlu etmişizdir. Kendisine Allah uzun ömürler versin” diye konuştu.

Çok sayıda şiir kitapları olan ve Kültür Bakanlığı tarafından şiirleri yayımlanan aşık İbrahim Kara Türkiye’nin yaşayan en yaşlı halk ozanı olarak biliniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.