Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Kazan Başkonsolosluğu’ndan “Medeniyet Köprüleri” sergisi

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da açılan “Medeniyet Köprüleri” sergisinde Türk ve Rus ressamlar halkların dostluğunu simgeleyen eserlerini katılımcılara sundu.Türkiye’nin Kazan Başkonsolosluğu’nda düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Kazan Başkonsolosluğu’ndan “Medeniyet Köprüleri” sergisi
Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da açılan “Medeniyet Köprüleri” sergisinde Türk ve Rus ressamlar halkların dostluğunu simgeleyen eserlerini katılımcılara sundu.

Türkiye’nin Kazan Başkonsolosluğu’nda düzenlenen serginin açılışına Başkonsolos Sabri Tunç Angılı, Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Yuri Kamaltınov, Türk diplomat ve Tatar yetkililer, ayrıca Türk vatandaşlar katıldı. Etkinlikte Türkiye'den Mehmet Başbuğ, Tataristanlı Hamza Şaripov, Rusya’ya bağlı Çuvaşistan Cumhuriyeti’nden gelen Praski Viti’nin “Medeniyet Köprüleri” isimli ortak sergisi sunuldu. Törende UNESCO’nun Kazan Temsilciliği, eserlerinde halklar dostluğunu tanıtan, medeniyetler arasında köprüleri kuvvetlendirmeye çağıran ressamlara “Hoşgörü Diploması” da verdi.

Törende konuşan Tataristan Başbakan Yardımcısı Kamaltınov Kazan’ın kültür kenti olduğunu ve bu tür etkinliklerin kente özel anlam kazandırdığını vurguladı.

Türk Başkonsolos Angılı da halklar arasında dostluğu pekiştiren bu tür etkinliklerin derin anlam ifade ettiğine işaret etti. Türk diplomat, “Halklarımız arasında karşılıklı kültürel ilişkiler artıyor ve umarız ki bu iletişimi gelecek kuşaklar da devam ettirecek.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.