Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-Güney Kore dostluğuna müziğin eli değdi

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nin katkılarıyla düzenlenen Kore Geleneksel Müzik Konseri “2016 Arirana Kantat” Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu’nda gerçekleştirildi.Kore...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-Güney Kore dostluğuna müziğin eli değdi
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nin katkılarıyla düzenlenen Kore Geleneksel Müzik Konseri “2016 Arirana Kantat” Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kore kültürünün müziğe yansıdığı konsere; Eskişehir Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay ve Abidin Ünsal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müşteşarları Dong Woo Cho ve Jijoon Kım, Kore Turizm Organizasyon İstanbul Şube Müdürü Geun-su Kım ve öğrenciler katıldı.
Konserin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğun her geçen gün arttığına dikkat çekti. Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi olarak kardeş ve dost halklarımızdan ve Türkiye’nin duygusal olarak yakınlık duyduğu Koreli dostlarımızı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Etkinliğin, bu yıl üçüncüsü gerçekleşti. Kore günleri artık geleneksel bir hâle geldi. Güney Kore ve Türkiye arasında tarihsel bağlar var. 1950-1953 yılları arasında gerçekleşen Kore Savaşı sırasında Türkiye Cumhuriyeti, Kore’ye ciddi yardımlar yaptı. Şu anda Kore’de birçok şehidimizin mezarı bulunuyor. Tabii ki bunlar sebebiyle Güney Kore halkının Türkiye’ye olan ayrı bir sevgisi var. Bununla beraber, Güney Kore’ye giden Türk askerleri oradaki yetim ve öksüzler için okul inşa eden tek birlik olmuştur. Şu anda Güney Kore’de eğitime verilen değer ve eğitim sayesinde gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti askerlerinin de büyük katkısının olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında, Güney Kore denildiğinde akla gelen en önemli hususiyetlerden biri de, Güney Kore’nin eğitime ve insana verdiği önem. Gerçekten son 50 yılda Güney Kore’nin gelişimine baktığımızda özellikle Ar-Ge ve inovasyon alanında dünyanın lider ülkelerinden biri olması aslında bize de örnek bir ülke olduğunu gösteriyor” dedi.
Güney Kore’den pek çok önemli sanatçının yer aldığı konserde “Taepyeong Dansı, Gayageum Byeongchang- Saetaryeong ve Pungnyeon şarkıları, Haegeum ve Piyana korosu, Woncanghyeonryu Daegeum - sanco, Sogo Dansı, Seol- Janggu, Namdominyo- Songcupuli, Namwonsanseong ve Jindo-arirang” isimli dans ve müzik gösterileri izleyici ile buluştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.