Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkan Şoray Arnavutluk'ta hayranlarıyla buluştu

Arnavutluk'ta düzenlenen 7. Uluslararası Durres (Dıraç) Yaz Film Festivali’nde misafir olan Türk sinemasının divası Türkan Şoray, hayranlarıyla bir araya geldi. Şoray hayranları, Aleksander Moisiu Tiyatrosu'nda düzenlenen basın toplantısının...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2014 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2014 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkan Şoray Arnavutluk'ta hayranlarıyla buluştu
Arnavutluk'ta düzenlenen 7. Uluslararası Durres (Dıraç) Yaz Film Festivali’nde misafir olan Türk sinemasının divası Türkan Şoray, hayranlarıyla bir araya geldi. Şoray hayranları, Aleksander Moisiu Tiyatrosu'nda düzenlenen basın toplantısının başlamasını sabırsızlıkla bekledi.

Festival kapsamında dün akşam da sinemaseverlerle bir araya geldiğini hatırlatan Şoray, "Dün akşam sıcacık ve sevgiyle bakan insan gözleri gördüm. Sinemanın mucizesine bir kere daha inandım. Sinema, insanları sevgide buluşturan bir sanat dalı. Bana sevgi duyulduğunu hissettim ve ben de oradaki herkese müthiş bir sevgi duydum." dedi.

Son dönemde yaygınlaşan Türk dizilerinin Türk sinemasının gölgede bırakıp bırakmadığının sorulması üzerine Türkan Şoray, şunları söyledi: "Sinema yıllar geçtikçe klasik oluyor ve sürekli izleniyor. Ama televizyon dizileri tamamen bir ticari olay. Televizyon dizilerinin en güzelini bile yapsanız o bitiyor, yenisi başlıyor hemen öbürü unutuluyor. Ama televizyon da çok etkili bir araç. Sinema, bir ülkenin kültürünü başka ülkelere tanıtması adına çok önemlidir. Şimdi diziler de bu yönüyle onun yerine geçmeye başladı. Yurtdışında birçok yerde dizilerimiz oynuyor. Türkiye'yi, Türk insanı ve kültürünü bu dizilerle tanımaya başladılar.

Türkan Şoray, kendisine 'dünyanın en iyi oyuncusunuz' diyen bir gence de sarılarak teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.