Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-Japon dostluk konseri

Türkiye dostluk konserleri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye dostluk konserleri düzenlendi.

İşkadını-Bestekar Pınar Köksal’ın besteleri Antalya’dan sonra Eskişehir’de, Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Konserde Japon kato sanatçısı Atsuko Suetomi ünlü Japon bestelerini yorumlarken, kanun sanatçısı Göksel Baktagir ile birlikte de eser seslendirdi. Konser hakkında ortak açıklamalarda bulunan Atatürk Kültür Merkezi Sahne Amiri Tulga Serim ve Senfoni Orkestrası Sanatla İlişkiler Sorumlusu Özge Kıvrık, güzel bir gecenin yaşanacağını söylediler. Serim ve Kıvrık, "Cidden iyi bir konser olacak. Bunun sebebi de Japonların çok özel bir sazı var ’kato.’ Bunu çalan Atsui Suotami hanımefendi burada. Bu sazın üstadı sayılıyor kendisi. Sonra bizim kanun üstadı sayılan Göksel Baktagil var. Tabi çok değerli iki de ses var. Biri dünyaca ünlü tenorlarımızdan biri Hakan Aysev, diğeri de soprano Feryal Türkoğlu ve şefimiz Ender Sarppınar ile birlikte bu akşam hem Türk Japon dostluğuna katkı sunacaklar hem de çok özel Türkçe parçalar çalacaklar" dediler.

"Japon müziğini, klasik batı sazlarıyla çalacaklar"

Katonun Japonlara ait bir saz olduğuna değinen Serim ve Kıvrık, "Kato, çok değişik bir saz ve misafirlerimizin ya da seyircilerimiz de dinledikleri zaman söylediğimizi anlayabileceklerini düşünüyorum. Japonların kendilerine has sazları ve Japon ezgilerine biraz kulak aşinalığınız varsa ne demek isteyeceğimizi anlayacaksınız. Büyük ihtimal siz şimdi birazdan salondan görüntüler alacaksınız. Bu sazı, bu röportajı seyreden sayın seyirciler de dinleyince ne demek istediğimizi anlayacaklar. Çünkü bu şekilde nasıl anlatabiliriz, katoya çok hakim değiliz işin gerçeği. Japon müziğine ait eserleri tabi klasik batı sazlarıyla çalacaklar. Bunun yanında onlara eşlik edecek olan Kato olacak" şeklinde konuştular.

"Türkiye’ye aşık oldum"

Japon geleneksel kato sanatçısı Atsuko Suetomi, "Türkiye’ye aşık olup, şimdi de Türkiye’de müzik faaliyetleri yapıyorum. 2007’de İstanbul’da oturmaya başladım. 10 seneyi geçiyor. Ama şimdi Ankara’da oturuyorum. İlk defa Eskişehir’e geldim. Burası çok kültürlü ve sanatı seven bir şehir. Salon da çok güzel. Türkiye’nin de çok güzel eserleri burada ve sakin güzel bir şehir. Çok beğendim. Aslında Türkiye Japonlar için çok değerli bir ülke. Çok uzak ama dostluğumuz var. Burada çok güzel dostluklar edindim. Tarihi olarak da çok güzel olayları var. Bu dünyaya örnek bir barış oluyor. Burada dostluk konseri ile birlikte bunu paylaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konserin ardından Japon geleneksel kato sanatçısı Atsuko Suetomi’ye plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.