Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-İslam sanatları Amerika’da

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültürel hizmetlerinden olan BUSMEK’in faaliyetleri sınırları aştı. BUSMEK tarafından geleceğe taşınan Türk-İslam sanatları eserleri Amerika’da büyük ilgi gördü.Bursa Büyükşehir Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk-İslam sanatları Amerika’da

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültürel hizmetlerinden olan BUSMEK’in faaliyetleri sınırları aştı. BUSMEK tarafından geleceğe taşınan Türk-İslam sanatları eserleri Amerika’da büyük ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), Amerika’nın Maryland eyaletinin Baltimore şehrinde, Kuzey Amerika İslami Camiası ( ICNA - Islamic Circle Of North America) ile Müslüman Amerikalılar Topluluğu (MAS - Muslim American Society) tarafından organize edilen fuara damga vurdu. Türk İslam sanatlarının, fuar alanında sadece BUSMEK standında yer alması dikkati çekti. Bazı Amerikalıların ilk kez gördüğü Türk İslam kültür ve sanatına dair örnekler sanatseverlerin ilgisini topladı. Amerika Diyanet Merkezi (Diyanet Center of Amerika) Direktörü Yaşar Çolak’ın da ziyaret ettiği BUSMEK standı, fuar ziyaretçilerinden tam not aldı.

BUSMEK heyeti, Maryland’da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsünü de ziyaret ederek, Kurum Müdürü Halid Bulut ile iş birliği imkanlarını konuştu. Ayrıca New Jersey’de faaliyet gösteren Rugs&Home Bazaar işletmesini de ziyaret eden heyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor’ projesi çerçevesinde üretilen el dokuma ipek halılarının Amerika’da pazarlanması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.