Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Dünyasının çocukları “barış” dedi

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nca 22’incisi düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nde dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar “barış istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nca 22’incisi düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nde dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar “barış istiyoruz” dedi.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen şölene Dünyanın değişik coğrafyalarından gelerek şölene katılan 400’ün üzerinde öğrenci şölen süresince İstanbul’un tarihî ve kültürel zenginliklerini keşfederek unutulmaz bir tecrübe yaşayacaklar.

Bu yıl Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Tataristan, Bulgaristan, Kırım, Irak, Gagauzyeri, Dağıstan, Doğu Türkistan, Ahıska Türkleri ve Türkiye’den katılan öğrenciler ülkelerine ait halk oyunlarını sergilediler. Kıyafetleri ve sergiledikleri gösteriyle ilgiyle izlenen öğrenciler coşturdukları salondan alkış topladılar. "Şölen Gösterisi", TRT, Azerbaycan, Irak ve Türkmenistan televizyonları tarafından naklen yayınlandı.

18 ülkeden 400 öğrenci

Bu yıl iç karışıklık yaşanan ülkelerden fazla katılım sağlanamadığını aktaran İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, “ Bu yıl 18 ülkeden Türk toplulukları ve akrabalıklarından gelen öğrencilerimiz var. Valilik ve yerele yönetimler ev sahipliğinde ağırlıyoruz. Türk kültürünü tanınıp, dünyada yaşayan Türklerin ilerde birlikteliklerinin yaşanması buradaki kardeşlikleriyle devam etmesi amacıyla gerçekleştirilen bir etkinlik. Bu yıl ki katılım biraz az oldu ama hem ülkemizde hem de dünyada yaşanan siyasi sıkıntılar nedeniyle. Ama önemli olan bunun devam ettirilmesi. İnanıyorum ki burada gördüğüm birliktelik gelecekte Türkiye coğrafyasının daha güzel günlerde gelişmesine imkan tanıyacaktır” dedi.

Çocuklar barış istedi

Irak Kerkük’ten gelen 10 yaşındaki Yunus Türkiye’ye ilk kez geldiğini belirterek; “ Türkiye çok güzel. Buradaki diğer çocuklarla arkadaş olduk. Bence tüm dünya kardeş olsun” dedi.

Şöleni izleyen 5’inci sınıf öğrencisi Busenur Tokmak da izlenimlerini aktararak, “ Yurtta barış için geliyorlar. Hepsi de farklı insanlar. Hepsiyle tanışıyoruz. Çoğunu bilmiyorum ama ülkelerine hiç gitmedim ama onlar da bizim dünyamız içinde ve biz onlarla barış içindeyiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.