Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türel, sinema meslek örgütlerine cevap mektubu yazarak işbirliğine hazır olduğunu belirtmiş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ulusal ve uluslararası yarışma kategorilerinin birleştirilmesi ile ilgili kendisine ortak mektup yazan Sinema Meslek Birliği ve Sinema Derneği temsilcilerine cevap mektubu yazdığı ortaya çıktı. Sinema ve Televizyon Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından sinema camiasıyla paylaşılmadığı ileri sürülen mektubunda Türel, Türk filmlerinin gösterimi ve seyirciyle buluşması konusunda sinema meslek örgütlerinden gelecek her türlü öneriye açık olduklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ulusal ve uluslararası yarışma kategorilerinin birleştirilmesi ile ilgili kendisine ortak mektup yazan Sinema Meslek Birliği ve Sinema Derneği temsilcilerine cevap mektubu yazdığı ortaya çıktı. Sinema ve Televizyon Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından sinema camiasıyla paylaşılmadığı ileri sürülen mektubunda Türel, Türk filmlerinin gösterimi ve seyirciyle buluşması konusunda sinema meslek örgütlerinden gelecek her türlü öneriye açık olduklarını bildirdi.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin uluslararası niteliğini güçlendirmek, çıtasını yükseltmek amacıyla ulusal ve uluslararası yarışma kategorileri birleştirilmişti. Sinema meslek birliği ve sinema derneği temsilcileri, yarışma kategorilerinin birleştirilmesi kararı ile ilgili Antalya Film Festivali Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ortak bir mektup yazmıştı. Sinema meslek örgütleri adına SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz tarafından 28 Temmuz’da Başkan Türel’e gönderilen mektupta, sektörünün konuyla ilgili düşünceleri ve endişeleri iletilmişti.

Medyada Türel’in, mektuba cevap vermediği, sinemacılarla iletişime geçmediği iddia edilmişti. İki tarafı karşı karşıya getiren iddianın gerçek olmadığı anlaşıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, mektubun eline ulaşmasının hemen ardından bir cevap mektubu kaleme alarak, sinema meslek örgütlerine iletilmek üzere faksla ve kurye ile SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz’e ilettiği ortaya çıktı.

4 Ağustos 2017 tarihinde SETEM’e fakslanan mektubun aynı gün kurye ile de İstanbul Şişli’deki adresine de gönderildiği belirtildi. Kargo kayıtlarından 7 Ağustos’ta SETEM çalışanı Nazlı Özdilek tarafından teslim alındığı anlaşılan ve sinema camiasından bugüne kadar gizlenen mektupta Menderes Türel, yapılan yeniliğin tam anlaşılamadığını, festivali geleneği koruyarak geleceğe taşımak için yeni bir adım attıklarını belirtti. Mektubunda Türk filmlerinin gösterim merkezi olarak kabul edilen Antalya Film Festivali’nin aynı misyonu taşımaya devam edeceğini vurgulayan Türel, Türk filmlerinin gösterimi ve seyirciyle buluşması konusunda sinema meslek örgütlerinden gelecek her türlü öneriye açık olduklarını bildirdi.

Antalya Film Festivali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in SETEM’e gönderilen mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Değerli Sinema Meslek Örgütü Yöneticileri;

Bana göndermiş olduğunuz mektupta şunu görmüş bulunuyorum ki Antalya Film Festivali içerisinde yaptığımız yenilikler ve hedeflerimiz tarafınızdan tam olarak anlaşılmamıştır.

Öncelikle şunu tekrar söylemek isterim ki biz bir geleneği yok etmiyoruz. Geleneği koruyarak, geleceğe taşımak için yeni bir adım atıyoruz. Antalya Film Festivali, Ulusal yarışma, Uluslararası yarışma, Film Forum, özel gösterimler ve yan etkinlikler bölümlerinden oluşmaktaydı. Her yıl yerli ve yabancı binlerce kişinin katıldığı festivalimizde tek değişiklik uluslararası hale gelmesidir.

Türk filmlerini dünya sinemasıyla aynı platformda buluşturmaya devam ediyoruz. “Uluslararası Yarışma”yı, dünyanın önde gelen sinemacılarının da içinde bulunduğu bir platform haline getiriyoruz. Uluslararası yarışmada yarışacak yerli film sayısı, bizim de çatısı altında yer aldığımız FIAPF’ın koyduğu kurallar doğrultusunda belirleniyor.

Antalya Film Festivali’nin temel hedefi sadece festival yapmak değil, Türk film sektörünün gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunmak için ulusal ve uluslararası sektörün tüm oyuncularının bir arada bulunduğu platform oluşturmaktır.

Endüstrinin en büyük zorluğu proje geliştirme aşamasında yaşadığını ve endüstriye asıl bu noktada destek gerektiğini biliyoruz. İşte bu nedenle 3 yıldır Türkiye’de üretilen projelere destek verdiğimiz ve yeni sinemacılar için “keşif alanı” olarak konumlandırdığımız Antalya Film Forumu bu yıl daha güçlü bir hale getiriyor ve Türk Film Projelerine verilen desteği arttırıyoruz. Bu projelere verdiğimiz desteğin Antalya’dan sonra da devam ettiriyor proje ve proje sahipleriyle geri bildirim amaçlı toplantılar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yine Forum’da alanında uzman Uluslararası sinema profesyonellerini Türkiye’deki sinema profesyonelleriyle bir araya getiriyoruz. Yani Forum’da yaptığımız çalışmalarla ülkede üretilen filmleri uluslararası endüstriye sunmuş oluyoruz.

Antalya Film Festivali’nde Türk Filmleri bundan sonra gösterilmeyecek algısı oluşturulmaktadır. Festivalimiz içerisinde farklı bölümlerde Türk filmlerimizin özel gösterimleri yapılarak Antalya seyircisi ve profesyonellerle buluşmasına devam edilecektir. Türk Filmlerinin gösterim merkezi olarak kabul edilen Antalya Film Festivali aynı misyonu taşımaya devam edecek. Bu noktada Türk Filmlerinin gösterimi ve seyirci ile buluşma noktasında sinema meslek örgütlerimizden gelecek tüm önerilere kapımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum.

Hedefimiz küresel varlığımızı güçlendirmek ve Türk sinemasını uluslararası yarışmayla dünya film endüstrisinin önemli oyuncularından biri haline getirmektir. Antalya gibi Turizmde dünyanın en büyüklerinden birisi olan bir şehrin film festivali de dünyanın en büyükleri arasında olmalıdır.

Antalya Film Festivali 54. Yılına önemli yeniliklerle yeni bölümlerle Türk sinemasına verdiği desteği koruyarak sizlerle birlikte her zaman daha yükseği daha iyiyi hedeflemeye devam edecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.