Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Trilye’nin Oltasına Takılanlar” kitabının yazarı Süreyya Üzmez, okurlarıyla buluştu

“Trilye’nin Oltasına Takılanlar” kitabının yazarı Süreyya Üzmez, okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Trilye’nin Oltasına Takılanlar” kitabının yazarı Süreyya Üzmez, okurlarıyla buluştu

“Trilye’nin Oltasına Takılanlar” kitabının yazarı Süreyya Üzmez, okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.

Sektördeki yolcuğunda gastronomi ve yemek kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan, balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, ’Trilye’nin Oltasına Takılanlar’ kitabının ikinci baskısının ardından Ankaralı okuyucularıyla bir araya geldi. Üzmez, aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı Trilye müdavimlerinin anılarını ve lezzet sırlarını kaleme aldığı kitabını okurları için imzaladı.

Yoğun katılımın olduğu imza gününde yaptığı açıklamada Süreyya Üzmez, "Bu benim restoranımı açtığım günden beri yaklaşık 17 yıldır sürekli müdavim olan bizde çok derin izler bırakan ve yaşadıkları hayatlarındaki büyük başarıların başkaları tarafından bilinmesini istediğim bir çalışma. 4 yıl çalıştım bu kitaba. Bu kitabı okuyunca insanların ülkesine karşı sevgisi daha da artacak. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayacak. Girişimci gençlerin geleceğiyle ilgili olumsuz düşünceye takılmasına neden olmayacak. Çünkü bu kitaptaki 101 kişi böyle tırnaklarıyla çok zor şartlardan geçerek bütün olumsuzlukları yenerek inanılmaz başarılar yakalamışlar. Türkiye’de özel sektör hakikaten dinamikleri çok güçlü bir sektör. O nedenle bu kitaptaki başarıları okuyunca ülkemize olan güven daha da artacak. ’Ben yapabilirim, bende bu enerji var’ moraline kavuşacak gençler. O nedenle üniversitelerde yardımcı ders kitabı olarak okutulmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin denizlerindeki balık çeşitliliğini de anlatan Üzmez, "Çok süratli bir şekilde Türkiye’de ’balıkçılık bakanlığı’ kurulmalı. Türkiye denizlerinde 300’den fazla çeşit balık var. Sadece balık değil, deniz yosunları var. Türkiye denizlerinde cennet var ama bu cenneti korumamız lazım" şeklinde konuştu.

Kitapta ünlü komedyen Cem Yılmaz, 2016 yılında hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Ali Şen gibi isimlerin yanı sıra merhum işadamı Ali Rıza Onat gibi isimlerin özel hikayeleri yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.