Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiyatro Akademi oyuncularından 2 günde 2 ayrı oyun

Eskişehir Tiyatro Platformu Derneği kuruluşu Tiyatro Akademi oyuncuları 2 günde 2 ayrı oyun canlandırarak, yeni bir başarıya imza attılar.’Asiye Nasıl Kurtulur’ ve ’Bir Delinin Hatıra Defteri’ ile Zübeyde Hanım Kültür Merkezi sahnesinde...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tiyatro Akademi oyuncularından 2 günde 2 ayrı oyun

Eskişehir Tiyatro Platformu Derneği kuruluşu Tiyatro Akademi oyuncuları 2 günde 2 ayrı oyun canlandırarak, yeni bir başarıya imza attılar.

’Asiye Nasıl Kurtulur’ ve ’Bir Delinin Hatıra Defteri’ ile Zübeyde Hanım Kültür Merkezi sahnesinde bol alkış alan oyuncular, 2 günde 2 oyun sahnelemeleri ile de seyirciden tam not aldılar. 24 oyuncunun sahnede ter döktüğü oyun “Asiye Nasıl Kurtulur?” ise 27 Ocak’da Hasan Polatkan Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda bir kez daha sahnelenecek. Enis Zeytinler’in sahneye koyduğu oyun “Asiye Nasıl Kurtulur?” tiyatro sezonu boyunca oynanmaya devam edecek. Bir hayat kadını olan Zehra’nın kızı olan Asiye; yaşamının yol ayırımında annesi gibi bir hayata mı sürüklenir? Yada azmeder okur ve çalışır namusu ile yaşamını devam ettirir. İkilemini sahnede tartışarak sürdüren oyunda, yan etkenler insanı nasıl etkilediğinin anlatıldığı oyunda dersler, ibretler oyunda açıkça anlatılıyor.

Tiyatro Akademinin diğer oyunu, “Bir Delinin Hatıra Defteri” ise Uğur Yücel tarafından sahneye konulmuş. Oyunun tek oyuncusu ise bu kez Yönetmen-Oyuncu Enis Zeytinler. Melankolik, tek taraflı aşık; Aleksi Poprişcin’in deliliğe giden yolculuğu anlatılıyor. Başarılı bir oyunculuk performansı gösteren oyuncu; oyun sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. 2005 yılından bugüne değin sahnelediği oyunu için Enis Zeytinler teşekkür konuşmasında, "16 yılı geride bıraktığım bu oyunda bugün deliyi 157. kez oynuyorum. Nefes aldığım sürece, sahnede kaldığım oynayabildiğimce bu oyunu sahnelemeye devam edeceğim. Bugün sizlerle buluşmamı sağlayan Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği’ne ve siz sevgili izleyenlerime teşekkür ederim. Saygılarımla. Eskişehir’ de burada tiyatro var” dedi.

Eskişehir sahnelerinde oyunları sahnelenmeye başlayan “Tiyatro Akademi” ekibi, Mart ayından başlayarak Türkiye turnelerine çıkacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.