Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tez konusu mezar taşlarının karakalem resimlerini yapıp sergiledi

Balıkesir’de Kuva-i Milliye Müzesi’nde açılan mezar taşları sergisi ilgi gördü.Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gülcan Kaba, Burhaniye mezar taşlarını tez konusu yaptı. Gülban Kaba, 6 ayda...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tez konusu mezar taşlarının karakalem resimlerini yapıp sergiledi
Balıkesir’de Kuva-i Milliye Müzesi’nde açılan mezar taşları sergisi ilgi gördü.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gülcan Kaba, Burhaniye mezar taşlarını tez konusu yaptı. Gülban Kaba, 6 ayda binlerce mezar taşını inceledi ve seçtiklerinin karakalem resimlerini yaptı. Gülcan Kaba, daha sonra bu çalışmalarını Kuva-i Milliye Müzesi’nde sergiledi. 16 eserin yer aldığı sergi 10 Ekime kadar açık kalacak.
Serginin açılışına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, ”Hayatımda ilk defa böyle bir sergiye katılıyorum. Kendisini bu çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Hakikaten çok ilginç, sürprizlerle dolu bir sergi. Her biri değişik anlamlar ifade ediyor. Burhaniye’mizin değişik merkez ve köylerini tek tek gezerek bir tez hazırlamış. Kendisine eğitim hayatında ve gelecekte başarılar diliyorum” dedi.
Tarihi mezar taşlarının büyük ilgisini çektiğini Gülcan Kaba, ”Mezar taşı deyip de geçmemek gerekiyor. Her taşın ayrı bir anlamı var. Alim, asker, din adamı, çocuk, genç, kadın gibi herkesin rütbesi taşlardan belli oluyor. Ecdadımızın estetik zevkini, sanatını göstermek istedim. İncelediğim taşlardan bazılarının karakalem resimlerini yaptım. Daha sonra bunları sergilemeye karar verdim" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.