Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teyzeler, dikiş kursunda stres atıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Yukarı Bozkuyu köyünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce özellikle köylerde açılan kurslara ileri yaştaki kadınlar yoğun ilgi gösterdi.Köylerdeki kadınlar, açılan kurs sayesinde günlerinin büyük...

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2017 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teyzeler, dikiş kursunda stres atıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Yukarı Bozkuyu köyünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce özellikle köylerde açılan kurslara ileri yaştaki kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Köylerdeki kadınlar, açılan kurs sayesinde günlerinin büyük bir bölümünü eğitimde geçiriyor. Kursta yeni bir şeyler öğrenmenin yanında köy hayatında sosyalleşmekten duydukları mutluluğu dile getiren teyzeler, zamanlarının büyük bölümünü kurslarda değerlendirdiklerini söyledi.

Hafta içi sabah 08.00’ den saat 14.00 kadar açık olan kursta kadınlar, çocuklarının ve torunlarının çeyizlerini bu kurslar sayesinde yaptıklarını, ev ekonomisine de katkı sağladıklarını dile getiriyor. Kursun kendileri için adeta bir terapi merkezi olduğunu belirten köylü kadınlar, ileri yaşta bir şeyler öğrenip hem de sosyalleşmenin keyfini yaşıyor.

Kursiyer kadınlar, kursta yeni bir çok beceri öğrenirken, eskimiş ya da modeli geçmiş kumaşları kullanılır hale getirip böylece ev ekonomisine de katkı sağlıyor.

Kadirli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tarhan da, kadınların açtıkları kurslara gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, "Kadirli Halk Eğitim Merkezi olarak halkımızın ihtiyaç duyduğu dallarda kurslar açmaya çalışıyoruz. Özellikle de köylere yaymaya gayret ediyoruz. Çünkü köylerdeki vatandaşların da bu tür şeylere ulaşımları biraz zor olduğu için bizde bu imkanı tanımaya çalışıyoruz. Şu andaki gelmiş olduğumuz kursta da görüyorsunuz. İleri yaştaki vatandaşlarımız da bu kurslara rağbet ederek gelinler, kızların, torunlarının ihtiyaçlarını çeyizliklerini karşılamaya çalışıyorlar. Hatta bazıları da öyle ileri gidiyor ki yaptıklarından ekonomik getiri sağlayarak çoluğunu çocuğunu okutmaya çalışıyorlar. Bir başka yönü de bir araya gelerek sosyal yönden kendilerini rahatlatıyorlar, sohbet ediyorlar." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.