Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröre Karşı Siyah Tuval

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, ülke genelinde artan terör olaylarına tepki olarak siyah tuvallere yapılmış resimlerden oluşan sergiyle 46. yaşını bitiriyor. 4 Nisan’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılacak...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, ülke genelinde artan terör olaylarına tepki olarak siyah tuvallere yapılmış resimlerden oluşan sergiyle 46. yaşını bitiriyor. 4 Nisan’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılacak sergi, 15 Nisan’a kadar görülebilecek.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği’nin (BRHD) 46. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açılacak sergiyi Ankaralılar’la buluşturuyor. Sergideki resimlerin tamamı, son dönemde ülke genelinde artan terör olaylarına karşı tepki olarak siyah tuvallerin üzerine yapılan eserlerden oluşuyor.
Terör nedeniyle yaşanan üzüntü ve öfkelerini tuvallerine yansıtan sanatçılar adına açıklama yapan BRHD Başkanı Mehmet Ali Doğan, “Terörün lanetli yüzü ülkemizde ve başkent Ankara’da hayatı hapsetti. Bombalar, öğrenci, polis, mühendis, eğitmen, çocuk demeden insanların canını aldı. Bizler böyle bir yaşamdan artık utanıyoruz, Türkiye’de ve dünyada yaşanan terörü kınıyoruz” dedi.
Doğan, sergiyi ziyaret edenlerin terörün insanlar üzerindeki etkisini siyah tuvaller üzerinde göreceklerini belirtti.
4 Nisan günü saat 18.30’da açılacak ve 15 Nisan’a kadar görülebilecek olan sergide, sanata katkı ödülü Sanko Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’na verilecek. Sergide dernek üyeliğinde 30. yılını dolduran sanatçı Nusret Demren, Tayyar Eren, Bünyamin Balamir, Muzaffer Tire, Mehmet Erbil, Leyla Onat, Güler Akalan, Nur Gökbulut, Erol Batırbek, Nurettin Şahin ve Yüksel Boz Öcal da plaket alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.