Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tayvanlı ressam Kuo’nun sergisi EXPO 2016’da

EXPO 2016 Antalya, Tayvanlı kadın sanatçı Kuo Hsin-i’nin, suluboya tablolarını EXPO alanındaki Güzel Sanatlar Sergi Binası’nda sanatseverlerin beğenisine sunuyor.Sulu boya tekniğiyle yaptığı çalışmalarla Tayvan’ın sevilen sanatçıları...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016 Antalya, Tayvanlı kadın sanatçı Kuo Hsin-i’nin, suluboya tablolarını EXPO alanındaki Güzel Sanatlar Sergi Binası’nda sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
Sulu boya tekniğiyle yaptığı çalışmalarla Tayvan’ın sevilen sanatçıları arasında yer alan Kuo Hsin-i’nin 23 tablosundan oluşan sergi EXPO 2016 Antalya Güzel Sanatlar Sergi Binası’nda açıldı. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmada ödüller almış, çok sayıda kişisel ve grup sergisine katılmış Kuo Hsin-i’nin sergi açılışına, Tayvan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Politika Bölümü Ankara Direktörü Harun Han-Ching Fan, sergi organizasyon sorumlusu Atilla Güllü ve çok sayıda davetli katıldı.
Sergide Kuo’nun büyük çoğunluğunu doğadan ilham alarak yaptığı sulu boya tablolar boyutları ile dikkat çekiyor. Realist ve son derece incelikli çalışılmış tablolardaki ayrıntılar da dikkatlerden kaçmıyor.
Kuo’nun ilham kaynağı doğa
Serginin organizasyonunu yapan Atilla Güllü, sanatçının en büyük ilhamını doğadan aldığını belirtti. Güllü, "Kuo Hsin-i, doğadan aldığı hareketle kendi anlatısını ve tarzını kağıt üzerine oluşturuyor. Batı dünyası yazıyı kalemle yazarken, tüm Çin coğrafyasında yazı ve resmin aracı fırça idi. Çin hanedanlarının koruması altındaki resim sanatının da tarihi iki bin yılı aşkındır. Kuo, doğallıkla bu gelenekten besleniyor ama modern resim dilinin tüm yönlerine tamamen vakıf" dedi.
Sergide yer alan tabloların konularının da EXPO 2016 Antalya’nın ’Çiçek ve çocuk’ olan teması ile örtüşmesi ve bir sonraki EXPO’nun 2018 yılı sonunda Kuo’nun doğduğu ve yaşadığı kent olan Taıchung’da yapılacak olması da bu sergiyi ayrıca anlamlı kılıyor.
Sergi 29 Temmuz’a kadar gezilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.