Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşköprü’de 25 yıllık hasret sona eriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihalesi yapılıp tamamlandıktan sonra Taşköprü Belediye Hüseyin Arslan’ın girişimleri sonucu Taşköprü Belediyesi’ne devredilen Taşköprü Kültür Merkezi, önümüzdeki günlerde açılmaya hazırlanıyor.Yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taşköprü’de 25 yıllık hasret sona eriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihalesi yapılıp tamamlandıktan sonra Taşköprü Belediye Hüseyin Arslan’ın girişimleri sonucu Taşköprü Belediyesi’ne devredilen Taşköprü Kültür Merkezi, önümüzdeki günlerde açılmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 8 milyon TL’ye malolan3 katlı ve yaklaşık 4 bin m2 kullanım alanı olan Taşköprü Kültür Merkezi, özellikle 360 kişilik salonu sergi ve fuaye alanları, atölyeleri ile bir çok ilde olmayan bir tesis olarak dikkat çekiyor.

Taşköprü Kurban Tepe Mevkii’nde Fen Lisesi Yurdu yanında bulunan kültür merkezinde incelemelerde bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldıktan sonra Taşköprü Belediyesi’ne devredilen Kültür Merkezi ile geçmişinde sosyal ve kültürel alanda söz sahibi olan ilçenin yine sanatsal ve kültürel faaliyetlere bu sayede en üst düzeyde erişeceğini ve 2018 yılında Kastamonu’nun il olarak Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle yıl boyunca yapılacak birçok uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yapabileceğini kaydetti.

1993 yılında temeli atıldıktan sonra uzun yıllar atıl kalan Kültür Merkezi’nin 2013 yılında projesi yenileyerek yapımına başlanılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.