Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdiken yeni sinema filmi ’Arama Motoru’nu değerlendirdi

Konya’da “motor” diyerek çekimlerini gerçekleştirdiği sinema filmlerinin sonrasında aldığı peş peşe ödüllerle uzun süre sanat dünyasında adından sıkça söz ettirmeyi başaran yönetmen Atalay Taşdiken, Sonsuz Şükran Köyü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da “motor” diyerek çekimlerini gerçekleştirdiği sinema filmlerinin sonrasında aldığı peş peşe ödüllerle uzun süre sanat dünyasında adından sıkça söz ettirmeyi başaran yönetmen Atalay Taşdiken, Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni vizyona giren sinema filmi ‘Arama Moturu’nu değerlendirdi.
Sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Şükran Köyü’ne festival çerçevesinde gelen yönetmen Taşdiken, doğduğu topraklarda çektiği “Mommo Kız Kardeşim” ve “Meryem” isimli sinema filminin ardından yine memleketi Çavuş Mahallesi’nde çekimlerini yaptığı, tamamı yörede yaşayan insanların rol aldığı, bir süre önce vizyona giren mizahi yapısıyla öne çıkan “Arama Moturu” filmi hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Sinema filminin Çavuş’ta gerçekleştirilen Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali’nin de açılış filmi olarak gösterime girdiğini vurgulayan Taşdiken, filmin bütün oyuncularının bu yöreden olduğunu belirterek, “Oyuncular bizim köy Çavuş’tan, İlmen’den, Hüyük’ten, Suludere’den, Beyşehir’den ve Dumanlı’dan. Bu coğrafyada aklınıza gelebilecek bir sürü insanın rol aldığı bir film oldu. Ama bir seyirlik oyun değil, bayağı ciddi, bir derdi, mesajı olan bir film. İzleyen herkes de çok beğendi” dedi.
Arama Moturu’nda önceki iki sinema filmine göre mizahi yoğunluğun fazla olduğunu, bunun da seyircinin izlemesini kolaylaştıran bir unsur olduğuna dikkati çeken Taşdiken, bu filmle ilgili ödül bekleyip beklemediği ile ilgili değerlendirmelerde de bulunurken, şöyle devam etti:
“Vizyonunu tamamladı, TRT’de de ilk kez yayınlandı. İzleyen herkesten çok olumlu tepkiler aldık. Ben kendi adıma filmin kendisinden de, sonuçlarından da mutluyum. İnşallah seyreden herkes de aynı keyfi alacaktır. Bu film, ilk gösterimini Antalya Film Festivali’nde yaptı. İçeriği ve anlatım dili itibariyle çok tipik bir festival filmi değil. Dolayısıyla zaten çekerken ben bu filmi festival serüveni için çekmedim. Biraz daha halkın seveceği, biraz daha televizyonda izledikleri zaman insanların çok eğlenecekleri bir film. Tarz olarak diğer iki filmden farklı.”
Taşdiken, önlerinde şu an için bir dizi film projesi olmadığını ancak bir sinema projesi için çalıştıklarını da aktararak, “En yakın tarih, önümüzdeki yaz çekebilmiş oluruz. Çekersek de bu yaklaşık 1,5 yıl sonra insanların izleyebileceği bir şey oluyor” dedi.
Taşdiken, geride kalan sanatçı buluşması festivaline de değinirken, bu yıl 7’incisinin yapıldığını hatırlatarak, “İlk yaptığımız yıl aslında bu yöredeki hiç kimse bunun bu kadar uzun soluklu olabileceğini tahmin etmiyordu. Çünkü Türkiye’de sadece festival değil, her anlamda temel sorunumuz istikrar ve devamlılık sorunu. İstikrarlı bir şekilde 7 yıldır devam etti. Çok önemli hani, ekonomik kolaylıkları olmamasına, yükü olmasına rağmen bu festivali yapmaya hepimiz omuz veriyoruz, açıkçası burada yaşayanlar köydekiler de… Festivali organize edenler bence çok değerli. Yani, Anadolu’nun ortasında festival gibi bir festival. Sadece bir akşam, bir popüler şarkıcının gelip insanları toplayıp ‘filanı görüp şarkı dinledik’ demesinden çok daha kalıcı, kültürel zenginliği bu topraklara yakışan, kültürel zenginliği ortaya çıkarabilecek bir çabanın olduğu bir festival, filmleri var, oyuncuları var, diğer sanatçıları var ve bunlar da bu yörenin insanıyla geldikleri zaman kaynaşıp oturup çay içip aynı sofrada yemek yiyebiliyor. Sadece sahnede görmüyorlar sanatçıları, dolayısıyla biz festivalimizi çok önemsiyoruz, biz festivalimizi çok seviyoruz, inşallah ömrümüz oldukça da biz bu festivali yaşatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.