Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarık Dursun K.’da ilk misafir heyecanı

Konak Belediyesi, İzmirli Yazar Tarık Dursun K.’nın adını verdiği yazar evinde, genç şairlerden Cihat Duman’ı ağırlayacak. İki hafta süresince evde misafir edilecek olan şair Duman, kaldığı süre boyunca şiirlerini ve yazılarını burada...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarık Dursun K.’da ilk misafir heyecanı
Konak Belediyesi, İzmirli Yazar Tarık Dursun K.’nın adını verdiği yazar evinde, genç şairlerden Cihat Duman’ı ağırlayacak. İki hafta süresince evde misafir edilecek olan şair Duman, kaldığı süre boyunca şiirlerini ve yazılarını burada kaleme alacak.
Konak Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’nın unutulmaz isimlerinden, İzmirli Yazar Tarık Dursun K.’nın adını vererek kente kazandırdığı yazar evi, ilk misafirini ağırlamaya hazırlanıyor. Mithatpaşa Caddesi, 269 Sokak’taki tarihi evde kalacak ilk isim, genç şairlerden Cihat Duman olacak. İstanbul’da yaşayan Duman, 15 Temmuz’da İzmir’e gelerek Tarık Dursan K. Yazar Evi’ne yerleşecek. İki hafta süresince evde misafir edilecek olan şair Duman, kaldığı süre boyunca şiirlerini ve yazılarını burada kaleme alacak.
Yazarlar İzmir’de
Konak Belediyesi’nin bir ilki gerçekleştirerek açtığı Tarık Dursun K. Yazar Evi, ilerleyen günlerde de edebiyatın çeşitli alanlarında çalışmalarını sürdüren yazarları ağırlamayı sürdürecek. Edebiyatçılar için bir üretim mekanı olarak işlev görecek Tarık Dursun K. Yazar Evi’nde ücretsiz misafir edilecek yazarların üreteceği eserler hem Konak’ın hem de İzmir’in gururu olacak. Dünyadaki prestijli örneklerinde olduğu gibi, davet edilecek yazarların belli sürelerle konaklayıp eserlerini gereken sakinlik ve dingilik içinde yazacakları bir mekan olarak tasarlanan Karataş’taki iki katlı tarihi bina, Konak Belediyesi’nce restore edilerek kente kazandırıldı. Konağın üst katında yatak odası, çalışma odası, dinlenme ve ortak çalışma odaları bulunuyor. Yazarlar için bir yaşam alanı olarak tasarlanan evin giriş katında ise geçtiğimiz yıl vefat eden usta yazar Tarık Dursun K.’nın kişisel eşya ve kütüphanesini içeren bir anı odası, mutfak ve atölye odası da bulunuyor. Yıl boyunca kadın, çocuk ve gençlere yönelik çeşitli atölyelerin de açılacağı Tarık Dursun K. Yazar Evi, ayrıca İzmirlileri de edebiyatla buluşturmayı hedefliyor.
Tarık Dursun K. kimdir?
Tam adı Tarık Dursun Kakınç olan Tarık Dursun K. 26 Mayıs 1931’de doğdu. 1949’da İzmir’de Anadolu gazetesinde sinema eleştirileri yazmaya başladı. Sonra sırasıyla Yeni Gün, Ankara Ulus, Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde gündelik yazılar yazdı. Pazar Postası ve Akis dergilerinde sinema eleştirileri yazdı. Eleştirmen Ali Gevgilili ile birlikte aylık Yeni Sinema dergisini çıkarttı. Senaryo yazarlığı ve rejisörlük yaptı. 1969 yılında Kurul Kitabevi’ni açan Tarık Dursun K., sanata 1949 yılında şiirle başladı, 1951 yılında Cengiz Tuncer ile Devrialem isimli ortak bir şiir kitabı yayımladı. Daha sonra hikâye yazarlığına başladı. Kardeşi Faruk Kakınç’la beraber girdiği bir yarışmada soyadlarının karışması neticesinde soyadını K. olarak değiştirdi. İzmir, Foça ve Karşıyaka’da yaşayan, sanat dünyasının çok yönlü ismi Tarık Dursun K., 11 Ağustos 2015’te akciğer yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.
Cihat Duman kimdir?
Cihat Duman, 9 Haziran 1984’te Elazığ’da doğdu. İlkokul ve liseyi Malatya’da okuyan Duman 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul’da avukatlık yapan Duman’ın şiirleri ve eleştiri yazıları Yeniyazı, Varlık, Dergâh, Kitap-lık, Heves, Hece, Ğ, Avantgarde, Karayazı, Ücra, Karagöz, Beyaz Manto, Sus, İzafi ve Yordam dergilerinde yayımlandı. Şair Duman, ‘Ya Da Pişman Değilim’ adlı şiir kitabıyla 2010 Server Vakfı Edebiyat Ortamı Şiir Ödülü’nü aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.