Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Zile konakları ve evleri sanat tarihçilerine kaynak olacak

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında bir bilimsel araştırma kitabını daha bilim camiasının hizmetine sundu. AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Aktemur, hazırladığı 'Tarihi Zile...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında bir bilimsel araştırma kitabını daha bilim camiasının hizmetine sundu. AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Aktemur, hazırladığı 'Tarihi Zile Konakları ve Evleri' adlı kitapta mimari ve sanat tarihi meraklılarına kaynak sunuyor.

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Zile’nin tarihini, coğrafyasını, tarihi Türk konut mimarisinin gelişim sürecini, tarihi Zile konaklarının plan, mimari ve süsleme özelliklerini içeren kitap, zengin bir materyal sunuyor. Konaklar plan, kesit ve görünüş çizimlerinin yanında fotoğraflarla da detaylı bir şekilde tanıtılmakta. Konak ve ev mimarisi içerisindeki yer ve önemlerine de vurgu yapıyor. AÜ’nün sanat tarihine ve kültür tarihine yönelik bilimsel araştırma projelerinden biri olan eser, mimarlık tarihi ve sanat tarihi ile ilgilenenler için kaynak oluşturacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.