Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Vali Konağı Kurtuluyor

Ordu’da 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Ordu’nun ilk Valisi Fazıl Özelçi’den itibaren 1973 yılına kadar 31 valinin konut olarak kullandığı ‘Eski Vali Konağı’ nihayet restore ediliyor.Altınordu ilçesi...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Vali Konağı Kurtuluyor
Ordu’da 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Ordu’nun ilk Valisi Fazıl Özelçi’den itibaren 1973 yılına kadar 31 valinin konut olarak kullandığı ‘Eski Vali Konağı’ nihayet restore ediliyor.
Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.
Devlet mülkiyetinde iken 1973 yılında özel şahıslara satılan Osmanlı mimarisinin özgün örneklerinden birisi olarak dikkatini çeken tescilli yapılarından birisi olan ‘Eski Vali Konağı’ binası Vali Orhan Düzgün döneminde 60’ı aşkın hissedara tek tek ulaşılarak yoğun uğraşlar sonucu kamulaştırılarak özel mülkiyetten tekrar kamu mülkiyetine geçirildi.
Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3 yıldır ödenek gönderilmediği için restore edilemeyen ve yıkılmaya yüz tutan tarihi binanın restorasyonu için ödenek gönderildiğini açıkladı. Uğur Toparlak, "Bakanlığımız tarihi Vali Konağı için restorasyon ödeneğini gönderdi. Şu anda ihale işlemlerini yapıyoruz. Temmuz ayının ilk günlerinde ihaleye çıkıyoruz. Restorasyonun gerçekleşmesinin ardından tarihi konak Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.