Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Savaş Karakterleri, Tarihi Külliye’de Sergileniyor

Dağıstan’dan gelen Nogay Türkü Ressam Alibek Koylakaev’in "Sessiz Söz" ismini verdiği ve tarihi karakterlerin çizimlerinin yer aldığı sergi, tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde sanatseverlerle buluştu.Dağıstan’lı Nogay Türkü ressam Alibek...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Savaş Karakterleri, Tarihi Külliye’de Sergileniyor
Dağıstan’dan gelen Nogay Türkü Ressam Alibek Koylakaev’in "Sessiz Söz" ismini verdiği ve tarihi karakterlerin çizimlerinin yer aldığı sergi, tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde sanatseverlerle buluştu.
Dağıstan’lı Nogay Türkü ressam Alibek Koylakaev’in tuvallerinde hayat bulan Türk dünyasının bilinen isimleri Nogay Han, Edige, Süyüm Bike, Atilla, Cengiz Han ve diğer pek çok tarihi karakter, İstanbul ve Ankara’dan sonra Eskişehir’de de gösterime sunuldu. Serginin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve çok sayıda sanatsever katıldı. Tarama tekniği ile resimlerine hayat veren Alibek Koylakaev’in 41 eseri külliyeyi renklendirirken, çizimler 3 gün boyunca sanatseverlerin ilgisine sunulacak.
“Çocukluk Zamanımdan Bu Yana Tarihi Savaş Karakterlerine İlgi Duyuyordum”
Tuvallerinde çarpıcı ve farklı çizimi ile dikkat çeken 34 yaşındaki Koylakaev, "Türkiye’yi çok sevdim ve çok hoşuma gitti. Biraz Türk dünyasını Türkiye’de yakın ettim. Bunu buradaki sergiye gelen insanların yüreğinden anladım. Türkiye’de daha pek çok yerde sergi açmayı düşünüyorum. Karakalem tekniği ile eserler veriyorum. 10-15 yıldır bu tekniği kullanıyorum. Hanları, Çarları, İmparatorları çiziyorum. Onların düşünceleri de büyüktü, yaptıkları da. Büyük devletler kurdular. Savaş da yapsalar büyük savaşlar yaptılar. Onun için bu imparatorları ve Hanları çizmeye başladım. Çocukluk zamanımdan bu yana tarihi savaş karakterlerine ilgi duyuyordum. İlk olarak Nogay Türklerinin Sabantoyu’da bir sergim oldu. Ondan sonra İstanbul’da uluslararası bir forumda sergi oldu. Bir kaç gün önce de Ankara’da sergim oldu. Şimdi de Eskişehir’de 3 boyunca sergim açık olacak. Sonra memleketime döneceğim" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.