Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi restorasyon bitti, açılış için gün sayıyor

Açılış için gün sayan Şeyh Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Müzesi’nde incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Milli Mücadele’nin ilk planlarının yapıldığı bu tekke ve şehit gazi anı evi...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi restorasyon bitti, açılış için gün sayıyor
Açılış için gün sayan Şeyh Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Müzesi’nde incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Milli Mücadele’nin ilk planlarının yapıldığı bu tekke ve şehit gazi anı evi her anı ile yüreğimizi derinden etkileyecek" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk’ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi önümüzdeki günlerde ziyaretçilere kapılarını açacak.
15 Temmuz da unutulmadı
Açılış öncesi incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Millet olarak şehitlerimizi her zaman yüreğimizde taşıyoruz. Onların hiçbir zaman ölmediğini dinimizce de biliyoruz. Bunu gençlerimize, gelecek nesillerimize de inşallah restore ettiğimiz Kuva-i Milliye müzemizde daha yakından göstereceğiz" diye konuştu. Osmanlı Destanı ve Kurtuluş Mücadelesi’nin görüntüler eşliğinde anlatıldığı Tekke’de 15 Temmuz alçak darbe girişimi de unutulmadı.
“Tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur”
Şeyh Sadi Tekkesi’nin Samsun’un Milli Mücadele tarihi açısından büyük bir önemi bulunduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Turizme kazandırmak için uğraş verdiğimiz Atayolu gibi burası da bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü Milli Mücadele’nin ilk planları bu müzede yapıldı. Şey Sadi Tekkesi’ni ilk görünce tüylerimiz diken diken olmuş, harabiyeti bizleri üzmüş, utandırmıştı. Ancak tarihimize yakışır bir şekilde restore ederek kentimize yeniden kazandırdık. Kurtuluş Mücadelesi ve en son yaşadığımız hain gece 15 Temmuz’da milletimizin verdiği destansı mücadeleyi hiçbir zaman unutturmayacağız. Ayrıca Şehit ve Gazi Anı Evi’mizde şehitlerimizin isimleri fotoğraf kareleri ile gazilerimizin anlatımıyla o anlar yüreğimizi derinden etkileyecek. Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur. Tarihi yaşatacağımız Kuva-yi Milliye müzemiz şimdiden şehrimize hayırlı olsun. İnşallah önümüzdeki günlerde de resmi açılışını yapıp müzemizi ziyaretçilerimizle buluşturacağız" dedi.
Başkan Yılmaz’a inceleme sırasında Başkanvekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcıları Zennube Albayrak, Mustafa Yurt, Sefer Arlı Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ve Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.