Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Muratpaşa Camiinin proje çalışmaları devam ediyor

Muş Belediyesi öncülüğünde araştırma kazısı yapılan tarihi Muratpaşa Camisinin restore edilmesi için hazırlanan proje çalışmaları devam ediyor.1940’lı yıllarda yıkılan tarihi Muratpaşa Camii, Belediye Başkanı Feyat Asya’nın girişimleri...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Muratpaşa Camiinin proje çalışmaları devam ediyor

Muş Belediyesi öncülüğünde araştırma kazısı yapılan tarihi Muratpaşa Camisinin restore edilmesi için hazırlanan proje çalışmaları devam ediyor.

1940’lı yıllarda yıkılan tarihi Muratpaşa Camii, Belediye Başkanı Feyat Asya’nın girişimleri sayesinde gün yüzüne çıkıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde başlatılan araştırma kazısının tamamlanması ile hazırlanan proje çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar, Van Kültür Varlıkları Koruma Kurulu üyeleri ve beraberindeki uzman heyet ile birlikte kazısı tamamlanan tarihi camide incelemelerde bulundular. Yaklaşık iki ay sürecek proje çalışmalarının tamamlanması ile tarihi caminin yapımına başlanacak. Gelecek yıl çalışma sezonu ile yapımına başlanacak caminin kısa bir sürede ibadete açılması hedefleniyor. Muratpaşa camisinin gün yüzüne çıkarılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Feyat Asya, belediye olarak kentin tarihi dokusunu korumanın gayretinde olduklarını belirterek, bu konuda sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini ifade ederek, “Muratpaşa Cami olarak bilinen ancak uzun yıllar önce yıkılan camimizin yeniden yapılması için çeşitli girişimlerimiz oldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde caminin yapımı için gerekli hazırlıklar yapıldı. 2 defa yapılan ihalelerde iştirakçi olmadığından biz kazı çalışmalarını yapacağımızı ve Muş Belediyesi olarak söz konusu caminin aslına uygun yapılması için bizlere ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu beyan ettik. Ekiplerimiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri ile birlikte kazı çalışmalarına başlattı. 2 ayı aşkın bir süre devam eden araştırma kazısı tamamlandı. Temel kazısının ardından bölge müdürlüğü ekipleri proje hazırlığını başlattı. Bugün, hazırlanan proje üzerinde incelemeler yapıldı. Proje çalışmalarının tamamlanması ile caminin yapım işi ihale edilecek. İnşallah tarihi camimizi en kısa sürede tamamlayarak halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.