Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taj Express Sanatseverleri Büyüledi

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen "Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali", Hindistan’dan dünyaca ünlü Taj Express grubunun ‘Bollywood’ müzikali gösterisiyle başladı.Festivalin açılış törenine...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taj Express Sanatseverleri Büyüledi
Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen "Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali", Hindistan’dan dünyaca ünlü Taj Express grubunun ‘Bollywood’ müzikali gösterisiyle başladı.
Festivalin açılış törenine Antalya Valisi Muammer Türker, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata ve çok sayıda sanatsever katıldı. Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, yaptığı açılış konuşmasında bugüne kadar festivalde toplam 24 ülkeye ve 60 oyuna ev sahipliği yaptıklarının altını çizerek, ‘Yaklaşık olarak 6 festivalimizde 80 bine yakın seyircimizi festival ile buluşturduk. Dünyanın bütün tiyatrosu tiyatronun doğduğu topraklarda bizlerle tekrar can buldu" dedi.
Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik ise, sanatın ve tiyatronun birleştirici gücüne inanarak 7 yıldır Antalyalı sanatseverleri ve değerli konukları festival heyecanıyla buluşturduklarını ifade ederek, artık Antalya’nın yalnızca denizi ve yeşiliyle değil, uluslararası organizasyonlarıyla da Türkiye’nin adını ve gücünü taçlandırdığını söyledi. Antalya’ya belki de en çok festivalin yakıştığını belirten Birecik, konuşmasına şöyle devam etti:
“EXPO 2016 gibi büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığı şu günlerde 1001 kültürden derlediği florayı samimiyet ve gönül bahçesinin zenginlikleriyle sunuyor ve işte bu samimi gönül bahçesinin başka bir ifadesi olarak sanat, dolayısıyla tiyatro insana ait tüm duyguları sizin beyninize taşıyor. İşte bu sene festivalimizde bizde yerli oyunların yanı sıra Hindistan, Ukrayna, İspanya, Fransa ve Almanya’nın seçkin tiyatro ekiplerini ağırlıyoruz. Yine Akdeniz iklimine yakışan samimi ve sıcak bir atmosfer içinde tiyatro izleme keyfini seyircimizle paylaşıyoruz.”
Sanatseverlerin festivalin açılışı münasebetiyle gösterdiği ilgiye teşekkür ederek sözlerine başlayan Antalya Valisi Muammer Türker ise, sanatın birleştirici gücüne dikkat çekerek, “Sanat, ulusalla evrenseli birleştiren bunların kesişim alanındaki bir etkinlik ve nihayetinde dostluğu, kardeşliği, hoşgörüyü pekiştiren insanlığın ortak dili. O yüzden sanatın ve sanatçının olmadığı bir yerde, değer görmediği bir yerde gerçekten o toplumda çok şey eksik demektir. Bu topraklar binlerce yıldır sanatın her türüne, özellikle tiyatroya ev sahipliği yapıyor. Antalya hepinizin çok iyi bildiği gibi adım başı antik kentin olduğu bir coğrafya. Bu antik kentlerde kamu binaları kadar, dini tesisler kadar, savunma yapıları kadar belki onlardan çok daha görkemli olarak amfi tiyatrolar var. Bu amfi tiyatroların şüphesiz ki taşı, harcı, tuğlası, mimarisi çok önemli. Biz onları bir değer olarak da, bugün miras olarak da kendimiz benimsiyoruz ve ekonomik bir değer olarak kullanıyoruz. Ama oradan çıkaracağımız asıl ders ve buradan elde ettiğimiz asıl miras orada üretilen sanatsal birikim, orada üretilen sanatsal değerler. Bunlara sahip çıkıyoruz ve Antalya’yı da Türkiye’nin sanat başkenti yapmanın gayretlerini bu yüzden sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.
BOLLYWOOD MÜZİKALİ BÜYÜLEDİ
Hindistan’ın uluslararası Taj Express grubu, ikinci kez Antalyalı sanatseverlerle buluştu. Türkiye’de daha önce de gösteriler düzenleyen ve sanatseverlerden tam not alan grup, Antalyalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Adını 1964 yılından bu yana Hindistan’da yolcu taşıyan ünlü Taj Express treninden alan topluluk, “Bollywood" müzikali ile Bollywood’un komedi, gerilim, aşk, aksiyon gibi renkli öğelerini Türkiye’ye taşıdı. Oyun, seyircileri Hindistan’ın rüyalar şehri Mumbai’den Taj Mahal’e neşeli, ritmik ve enerjik bir yolculuğa çıkardı.
Bu yıl da birbirinden eşsiz oyunların yer aldığı festivalde Türkiye’den ve yurt dışından 5’er tiyatro topluluğu 10 farklı oyun sahneleyecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.