Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 18 Kasım’da başlıyor

Mersin’de bu yıl ikincisi, Türkiye’de ise dokuzuncusu düzenlenecek olan ’Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ (SYFF) 18 Kasım’da başlıyor. Üç gün sürecek festivalde, dünyanın farklı köşelerinden ekoloji temalı belgeseller perdeye...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de bu yıl ikincisi, Türkiye’de ise dokuzuncusu düzenlenecek olan ’Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ (SYFF) 18 Kasım’da başlıyor. Üç gün sürecek festivalde, dünyanın farklı köşelerinden ekoloji temalı belgeseller perdeye taşınacak.
Sürdürülebilir Film Festivali bu yıl 18-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) düzenlenen toplantıda, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi festivalle ilgili açıklama yaptı. Kolektif adına açıklamalarda bulunan Suna Bayhan, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin 20 il ve ilçeden gönüllülerle gerçekleştirdiği ’Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin 9’uncusunu seyirciyle buluşturmaya hazırlandığını ifade ederek, "SYFF daha yaşanabilir bir dünya hayali, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hedefiyle ortaya çıktı. Festival, ilk kez düzenlendiği 2008 yılından itibaren birçok şehre yayılarak, katılımcılarına hayatlarında fark yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından gerçekleştirilen festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da çevreye duyarlı, birbirinden etkileyici hikayelere sahip belgeselleri içeren SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Mersin’de bu sene ikinci kez düzenlenen festival, Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP), Merhaba Sanat Tiyatrosu, Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER), Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve bağımsız gönüllülerin işbirliği ile Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Salonu’nda gerçekleşecek" diye konuştu.
Sürdürülebilir bir yaşamın hep birlikte mümkün olacağını kaydeden Bayhan, "İçinde yaşadığımız dünyayı yaşanabilir kılmak ancak gezegen üzerindeki farklı hayatlara dair bir farkındalık bilincinin oluşturulmasıyla ve yaygınlaştırılmasıyla mümkün. İşte bu bilincin oluşturulup yaygınlaştırılmasına katkı sunacak onlarca hikayeye sahip belgeseller dokuzuncu yılında yirmi il ve ilçede eş zamanlı olarak gösterilecek. İyilikleri çoğaltmak ve iyi hikayeler duymak için festivalde buluşalım. SYFF, çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, kamu ve yerel yönetim çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte nasıl bir dünyada yaşayacağını merak eden ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri beraber izlemeye davet ediyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.