Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sunucu Seval Yıldırım: “Medya Okuryazarlığı Anne Babalara Da Verilmeli”

Sunucu Seval Yıldırım, Medya Okuryazarlığı Dersinin Anne Ve Babalara Da Verilmesi Gerektiğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sunucu Seval Yıldırım: “Medya Okuryazarlığı Anne Babalara Da Verilmeli”
Medya okuryazarlığı dersinin okullarda okutulmasının yanı sıra anne ve babalara da verilmesi gerektiğini söyleyen duayen Sunucu Seval Yıldırım, sektördeki işsizliğe değinerek, “İletişim fakültesi öğrencilerinin alanında herkes olmamalı. Herkes alanınızda olduğu için iş olmuyor” dedi.
Ekranların sevilen yüzü ve duayen sunucusu Seval Yıldırım, medya sektörünü değerlendirdi. Meslekte 21 yılı geride bıraktığını ifade eden duayen sunucu Yıldırım, televizyonculuğu radyo ile karşılaştırarak zorluklarını aktardı:
“Yayıncılık hem çok keyifli hem çok zor. Geceniz gündüzünüz yok. Radyo, daha derli toplu daha hoş daha güzel. Çünkü göze hitap etmediğiniz bir yerde sadece bilgi, sesiniz ve düşünceleriniz var. O yüzden benim en keyif aldığım alan radyo. Televizyon şöyle zor: İşin görsel boyutu devreye giriyor. İyi görünmek, iyi durmak, iyi konuşmak ve bilmek zorundasınız. Bir kere özverili olacaksınız. Bu sektör içinde yer alacaksanız özel hayat ikinci planda kalacak.”
Medya okuryazarlığı dersinin okullarda okutulmasının yanı sıra anne ve babalara da verilmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, “Medya sunar, siz neyi seyredeceğinize karar verirsiniz. Kendi yönelimlerinize, değer yargılarınıza göre siz seçeceksiniz” diye konuştu.
"İLETİŞİMCİLERİN ALANINDA HERKES VAR"
İletişim fakültesi öğrencilerinin uygulamaya ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, “İletişim fakültesi öğrencileri, staj ağırlıklı gitmeliler. Biraz daha piyasada çalışabilmeliler, piyasayı da algılayabilmeliler. Onlara bu fırsat verilmeli” dedi.
İletişim fakültesi öğrencilerinin alanında herkesin olduğunu kaydeden Yıldırım, “İletişim fakültesi öğrencilerinin alanında herkes olmamalı. Öncelik tanınmalı. Bu iş çözülmeli. İletişim fakültesi mezun öğrencilerin bence sıkıntısı bu. Herkes alanınızda olduğu için iş olmuyor. Ama bunda spikerliği ayrı tutuyorum. Spikerlik için iletişim fakültesi şartı aranmalı mı? İyi olabilir ama yetmez” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.