Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Sümerbank desenleri’ sergisi

Bursa Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan ‘Sümerbank desenleri’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Sümerbank desenleri’ sergisi

Bursa Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan ‘Sümerbank desenleri’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, tekstil alanındaki önemli çalışmalar ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün hazırladığı sergi Tekstil Sanayi Müzesi’nde açıldı. Sümerbank’a ait İzmir Halkapınar Basma Müessesesi’ne ait desen albümlerinin dijital olarak taranmasıyla hazırlanan giyeceklerden oluşan 100 parçalık sergi, 5 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, “Türkiye, dünyanın müze ülkesi, Bursa da Türkiye’nin müze başkentidir. Türk ekonomisine katkılar sağlayan Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Müessesesi, günümüze taşınarak Merinos kompleksine dönüştürüldü. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi de açıldığı günden bu yana geleneksel tekstil çalışmalarını ve sergilerini Bursalılarla buluşturuyor. 1956-2000 yılları arasındaki Sümerbank desenlerinin gözler önüne serildiği serginin eski bir Sümerbank kuruluşu olan müzede açılması ayrı önem taşıyor. Sergide, 1956-2001 arasında üretilmiş kumaşlar farklı teknikler kullanılarak tekrar imal edildi. Serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Prof. Elvan Özkavruk Adanır ise, Sümerbank arşivinin 2006’de üniversitenin eline geçtiğini, arşivde yaklaşık 7000 albümden oluşan 200 bine yakın kumaş bulunduğunu anlattı. Kumaşların İzmir Halkapınar Basma Müessesesi’nden geldiğini, 2015’te hazırlanan projeyle kumaşların yaklaşık 6600’ünün dijital ortama aktarıldığını açıklayan Adanır, kumaşlara www.tudita.com adresinden ulaşılabileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.