Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivrihisar’daki 100 yıllık tarihi bina Kent Müzesi olacak

Sivrihisar Belediyesi, Sivrihisar’ın Son 100 Yılına Tanıklık Eden Ve Tamamlandığında Sivrihisar Kent Müzesi Olarak Hizmete Kazandırılacak Olan Eski Askerlik Şubesi Binasının Restorasyon Çalişmalarina Başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivrihisar’daki 100 yıllık tarihi bina Kent Müzesi olacak
Sivrihisar Belediyesi, ilçenin son 100 yılına tanıklık eden ve tamamlandığında Sivrihisar Kent Müzesi olarak hizmete kazandırılacak olan eski askerlik şubesi binasının restorasyon çalışmalarına başladı.
Tarihi binanın restorasyonunun başladığını açıklayan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, "Restorasyon çalışmaları tamamlandığında eski askeri hastane ile eski askerlik şubesinin de içinde bulunduğu bu bölge, önemli bir turizm merkezi haline gelecek" dedi.
Kentteki tarihsel mimari mirası korumaya büyük önem verdiklerini belirten Yüzügüllü, kentteki tarihi varlıkların korunmasına yönelik çalışmalar sürdüğünü, turizme yönelik birçok projeyi hayata geçirmekte olduklarını ifade etti.
Sivrihisar Belediyesi tarihi yapının içini yine aslına uygun olarak yenileyecek. Restorasyon çalışmalarının ilk aşamasında binalar, özgün olmayan eklentilerden arındırılacak. Cephe temizliği yapılarak çatı kaplamaları ile doğramalar yenilenecek. Restorasyonun ardından tarihi bina Sivrihisar Kent Müzesi olarak tarihe tanıklık etmiş eserleri bünyesinde barındıracak.
Sivrihisar Belediyesi tarafından oluşturulacak Kent Müzesi’nde sergilenmek üzere geçmişten günümüze taşınmış, Sivrihisar’ın tarihsel ve yöresel değerlerinden oluşan parçaların kabul işlemine başlanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.