Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas 3. Kitap Günleri başladı

Valilik öncülüğünde İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile organize edilen ‘Sivas 3. Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı. 7 gün sürecek etkinliğe 105...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2014 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas 3. Kitap Günleri başladı
Valilik öncülüğünde İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile organize edilen ‘Sivas 3. Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı. 7 gün sürecek etkinliğe 105 yayınevi katılırken, bir çok yazar, şair ve akademisyen de imza günleriyle okurlarla buluşacak.

Bu yıl 3.'sü yapılan Kitap Günleri’nin açılışı törenle yapıldı. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin bulunduğu Medreseler Sokağı’nda organize edilen Kitap Günleri'nin açılışına; Vali Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Ali Erkul ile diğer yetkililer katıldı.

Açılışta konuşan Vali Alim Barut, 3.'sü yapılan Kitap Günleri'nin, daha önce yoğun ilgi gördüğünü belirterek; faaliyeti, kitabı sevdirmek, kitapla insan arasında ilişkileri daha iyi bir seviyeye çıkarmak ve Sivas’ın kültür hayatına hizmette bulunmak için yaptıklarını anlattı. Tarihte hiçbir insanın kitapsız yaşamadığına değinen Barut, “İlk önceleri tabletlere ve deriye yazılmış, sonra kağıda yazılmış insan ve kitap vardır. Günümüzde elektronik ortamda. İlk çağlardaki tabletlerden şimdi yeni tabletlere geldik, gene kitap dolayısıyla insan hayatında kitap yadsınamaz. Kitap ile olan insanın beraberliği hiçbir zaman ayrı düşünülemez.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm ise kitabın, insan hayatında temel ihtiyaçlardan biri olduğuna değinerek, “Bunun için programımızdan en iyi şekilde faydalanabilmeleri için tüm Sivas halkını davet ediyorum.” dedi.

“GERÇEK KAHRAMANLAR KURTLAR VADİSİ'NDEN DEĞİL KİTAP KURTLARINDAN ÇIKAR”

Son olarak konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da Kitap Günleri'ni bir talep neticesinde başlattıklarını aktararak, “Toplumsal bir baskı oluştu ve bu toplumsal baskının neticesinde de kurumlar olarak birliktelik ve beraberlikle bu yola çıkarak bunu neticelendirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bir yazarın “Gerçek kahramanlar kurtlar vadisinde olmaz, gerçek kahramanlar kitap kurtlarından çıkar.” sözünü hatırlatan Ayhan, “Hep bu algıyı, bu farkındalığı oluşturmak için çalışıyoruz. Bu ecdad yadigarı bu tarihi mekanda inşallah kitapla ortamı süsleyerek, kitap severlere sunmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

VALİ, 27 MAYIS VE ADNAN MENDERES İLE İLGİLİ KİTAP ALDI

Açılış sonrası Vali Alim Barut ve beraberindekiler, yayınevlerinin bulunduğu stantları gezdi. Vali Barut, stantlarda kitap almayı ihmal etmedi. Barut, Adnan Menderes’in hayatı ve 27 Mayıs ile ilgili kitapları almayı tercih ederken, bir yayınevi standında ise yakın tarih ile ilgili bir kitap hediye edildi.

Resmi açılışın ardından yazarlardan Kahraman Tazeoğlu, Mustafa Armağan ve Erdal Demirkıran, tarihi Buruciye Medresesi'nde okuyucularıyla buluştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.